33 günlük bebeğin karnındaki kist ameliyatla

33 günlük bebeğin karnındaki kist ameliyatla alındı -Şanlıurfada 1 ay önce dünyaya gelen bebeğin karnından ameliyatla 450 gram kist çıkarıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada 1 ay önce dünyaya gelen bebeğin karnından ameliyatla 450 gram kist çıkarıldı.
     OSM Ortadoğu Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, 33 gün önce doğan ve ailesinin Yakup adını verdiği bebeğin karnında şişlik olduğu tespit edildi. Doğumdan sonra geçmeyen şişlik nedeniyle aile hastaneye başvurdu.
     Yapılan muayenede bebeğin karnında kist tespit edildi. Tıpta 30 binde bir görülebildiği belirtilen kistin ameliyatla alınmasına karar verildi. 40 dakika süren operasyonun ardından karnında 450 gram ağırlığında kitle çıkarılan bebek, yenidoğan servisinin yoğun bakım ünitesinde gözlem altına alındı.
     Ameliyatı yapan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Suat Erkoç, ameliyatın ardından yaptığı açıklamada, Yakup bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.
     Hastanın doğuştan itibaren karnındaki şişlik nedeniyle birkaç kez sağlık kurumlarına getirildiğini aktaran Dr. Erkoç, Batında gaz tespit edilmiş, karında şişlik tespit edilmiş, hiç birinde batında kitle saptanamamış. Bize geldiğinde çekilen ultrasonda çok ilginç bir görüntüyle karşılaştık. Karnın tamamını dolduran büyük bir kiste rastladık. Bu kistler 30 bin doğumda bir görülen bir kist. Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar büyük bir kist çok fazla alışık olmadığımız, çok fazla rastlamadığımız bir kist ve doğuştan olması ise ayrı bir ilginçlik. Hastamız ameliyat oldu, 2 güne kadar da taburcu edeceğiz.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber 33 günlük bebeğin karnındaki kist ameliyatla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER