30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel ve Hasan Ören, kutlama mesajı yayımladı


MANİSA (A.A) - CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel ve Hasan Ören, vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
     Özel, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 30 Ağustos Zaferinin 90. yılında, bu büyük destanın coşkusunu bir kez daha yaşadıklarını dile getirdi.
     Türkiyenin içinden geçtiği süreçte, bu destandan çıkarılması gereken dersler olduğunu ifade eden Özel, şunları kaydetti:
     Din, dil, ırk, inanç farklılığı gözetmeden özgürlük mücadelesini kardeşçe veren ülkemizin yazdığı bu büyük destan ve bu bağımsızlık hiçbir zaman bitmeyecektir. İşte böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden okunması, yeniden bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir.
     Bundan 90 yıl önceki emperyalist güçlerin, bugün silahların ötesine geçerek zihinlere yayılmak ve toplumları bugünün farklı araçları ile kontrol altında tutmak istediği bilinen bir gerçektir. İşte bu nedenle zamanın ruhunun çok çok ötesine geçmiş büyük lider Mustafa Kemalin Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir- sözlerini bugünün koşulları içerisinde yeniden okumalı ve bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle emperyalist zihniyete karşı mücadeleye devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.
     CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de 30 Ağustosun tam bağımsız, özgür, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin simgesi konumunda olduğunu belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Savaş alanında ulaşılan büyük zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk İlke ve Devrimlerinin yol göstericiliğinde gelişimini sürdüren, evrensel değerleri benimseyen, bir devlet olarak çağdaş dünyadaki yerini almıştır.
     Büyük Zaferin 90. yıldönümünde, büyük komutan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkü, dava arkadaşlarını, vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen şehitlerimizi, bugün hayatta olmayan gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramının tüm yurttaşlarımıza kutlu olması diliyorum.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER