30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -CHP İl Başkanı Karagöz ile İl Kadın Kolları Başkanı Erkol mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ile İl Kadın Kolları Başkanı Emine Erkol, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Karagöz, 30 Ağustos 1922 tarihinin bir ulusun var olma, bağımsızlığını kazanma mücadelesi ve yokluklar içinde olmazı olur kıldığı bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     90 yıl önce 30 Ağustos Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ulusal benliğini kurtarıldığı ve zafer destanını yazıldığı gündür. Büyük Önder Mustafa Kemalin komutasındaki Türk ordusunun Yunan ordusunu bozguna uğrattığı meydan savaşıyla başlayan zafer süreci 9 Eylülde düşmanın İzmirde denize dökülmesi, özgürlük ve bağımsızlığımızın kazanılmasıyla noktalanmıştır. Ulusal kurtuluş savaşımız emperyalizme karşı dünyada kazanılan ilk özgürlük ve bağımsızlık savaşıdır. Kurtuluş sürecinin bitmesiyle kuruluş süreci başlamış ve Cumhuriyet kazanımlarının temelleri atılmaya başlanmıştır. Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, Cumhuriyetimizin üniter, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliğini sonsuza dek korumaya kararlıyız.
    
     -Erkolun mesajı-
    
     CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Erkol, 30 Ağustosun şehitleri anma, bağımsızlığın nasıl kazanıldığını hatırlama ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün yurdu için yaptıklarından dolayı vicdan borcunun ödemesi günü olduğunu ifade etti.
     Erkol, mesajında şunları kaydetti:
     Tarih sahnesinde görüldüğü andan itibaren bağımsızlığıyla tüm dünyaya örnek olmuş Türk ulusunun, vatanının işgal edildiği bir dönemde bu güçlere karşı verdiği onurlu mücadelenin zaferle taçlandırılışının 90. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Türk ulusunun bağımsız düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer, kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER