3. Uluslararası Bilim, Kültür ve Sanat

3. Uluslararası Bilim, Kültür ve Sanat Günleri -KTO Karatay Üniversitesince düzenlenen etkinlikte, 28 ülkeden 61 sanatçı, Konyanın tarihi ve kültürel değerlerini dünyaya tanıtmak için bir araya geldi


KONYA (A.A) - KTO Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bilim, Kültür ve Sanat Günlerinde Meksikadan Yemene; Güney Koreden İspanyaya, 28 ülkeden 61 sanatçı Konyanın tarihi ve kültürel değerlerini dünyaya tanıtacak.
     Ressamlar, sanat günlerinde "Siretten surete aşkın imgeleri" temasıyla, 122 tablo yapacak.
     Sanatçıların 10 gün sürecek atölye çalışmalarının ardından eserler, 24 Mayısta açılacak sergide sergilenecek.
     Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak, üniversite kampüsünde düzenlenen basın toplantısında, organizasyonla Konyanın kültürel birikimlerinin ressamlarca yorumlanacağını söyledi.
     Sanatın, toplumun en önemli hayat damarlarından biri olduğunu belirten Torlak, estetik duyguların sanatla canlanacağını vurguladı.
     Torlak, estetik duygulardan yoksun bir hayatın, insanları barış ve huzurdan uzaklaştıracağını dile getirerek, şunları kaydetti:
     "Ressamlar, estetik duyguları yeniden canlandırarak, huzura ve barışa dair mesajlar verecek. Sevgi, barış ve güvenlik ortamının sağlanması için dünyanın dört bir yanından buraya gelen sanatçı arkadaşlarımız, fırçalarının her bir darbesiyle bu mesajları çok güçlü bir şekilde Konyadan dünyaya verecek. Burada çok önemli eserler bırakacaklarını düşünüyorum."
     Etkinliğe Kosovadan katılan ressam Ethem Baymak ise Mevlananın huzurunda bulunmanın çok önemli olduğunu ifade etti. Baymak, "Buradaki ressamlar, dünya çapında ün yapmış sanatçılar. Bu konuda Karatay Üniversitesine teşekkür ediyorum. Ressam arkadaşlarımız burada yapacakları eserlerle Konyaya güzel armağanlar bırakmış olacaklar" diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Bilim, Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER