3. Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru

3. Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru -Kristal Kayısı Ödülleri, 15 Kasımda sahiplerini bulacak


MALATYA (A.A) - 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenecek ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren filmler, Kristal Kayısı Ödülüne layık görülecek.
     Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 Kasım Cuma günü saat 19.00da Malatya Kongre ve Kültür Merkezindeki açılış töreniyle başlayacak 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında ulusal ve uluslararası uzun metrajlı film yarışmaları yapılacak.
     Uluslararası yarışma jüri başkanlığını İranlı kadın yönetmen Tahmineh Milani üstlendiği festivalde jüri, senarist ve yönetmen Suha Arraf, sinema yazarı Esin Küçüktepepınar, sinema yazarı Aruna Vasudev ve Hamburg Film Festivali Direktörü Albert Wiederspielden oluşacak.
     Ulusal film yarışmasının jüri başkanlığını ise senarist ve yönetmen Biket İlhan yapacak. Gazeteci ve Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Müdürü Fecir Alptekin, oyuncu Pelin Batu, yönetmen Mehmet Eryılmaz ve sinema yazarı Rasih Yılmaz da ulusal film yarışması jürisinde yer alacak.
     Uluslararası uzun metrajlı film yarışması kategorisinde, yönetmenliğini Benh Zeitlinin üstlendiği Amerikan yapımı Düşler Diyarı, John Mcllduffun yönettiği İngiliz yapımı Tanrının Kuzusu, yönetmenliğini Michael Roskamın üstlendiği Hollanda yapımı Taş Kafa isimli filmlerin de olduğu 10 film yarışacak.
     Yarışmada, En iyi film, En iyi yönetmen, En iyi senaryo, En iyi kadın oyuncu, En iyi erkek oyuncu ve En iyi özgün müzik dallarında Kristal Kayısı Ödülü verilecek. Kristal Kayısı Ödülleri, 15 Kasım Perşembe günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3. Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER