3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri

3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı -AKPM eski Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Çavuşoğlu: -Böyle bir fuarı çok iyi tanıtmak ve uluslararası boyutta yapmak lazım ki dünyanın her yerinden Türkiyeye gelen turistler


ANTALYA (A.A) - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) eski Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı ile ilgili olarak, Böyle bir fuarı çok iyi tanıtmak ve uluslararası boyutta yapmak lazım ki dünyanın her yerinden Türkiyeye gelen turistler ülkemizin değerlerini görebilsin dedi.
     Çavuşoğlu, Antalya EXPO Centerda düzenlenen 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarını ziyaret etti. Çavuşoğlu, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarla adeta Türkiyeyi dolaşmış gibi olduğunu söyledi.
     Türkiyenin her bir köşesinden evlerinde ya da küçük atölyelerinde, fabrikalarında üretim yapan vatandaşların fuarda bir araya geldiklerini dile getiren Çavuşoğlu, Bu fuarla Türkiyede nelerin olduğunu, nelerin yetiştiğini, ne gibi değerlere sahip olduğumuzu görüyoruz diye konuştu.
     Fuara gelen tüm ziyaretçilerin ve stant açanların da Türkiyeyi daha yakından tanıma fırsatı bulduklarına işaret eden Çavuşoğlu, bundan dolayı fuarın genişletilip, daha kapsamlı yapılması gerektiğini vurguladı.
     Fuar için daha profesyonel bir organizasyon yapılması, en az bir yıl öncesinden hazırlıkların başlaması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, Fikir çok iyi, ama böyle bir fuarı çok daha büyük yapmak lazım. Böyle bir fuarı çok iyi tanıtmak ve uluslararası boyutta yapmak lazım ki dünyanın her yerinden Türkiyeye gelen turistler ülkemizin değerlerini görebilsin dedi.
     Turizmin canlı bir döneminde olunduğunu kaydeden Çavuşoğlu, fuarın çok iyi tanıtılarak, Antalyaya gelen turistlerin büyük bölümünün fuarı ziyaret etmesinin sağlanması gerektiğini bildirdi.
     Türkiyenin eşsiz güzelliklere, ürünlere sahip olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, bu değerlerin ancak iyi bir tanıtımla dünyaya açılabileceğini söyledi.
     Çavuşoğlu, fuarda stantları gezerek illere özgü ürünler hakkında bilgiler aldı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER