3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale

3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri -İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Muhteşem Süleyman adlı opera sanatseverle buluştu


ESKİŞEHİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen, 3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri kapsamında Muhteşem Süleyman adlı opera, sanatseverle buluştu.
     İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Sanat ve Kültür Sarayında sahnelenen gösteride, yaklaşık 170 kişi görev alıyor. Orkestra şefliğini Tulio Gagliardo Varasın yaptığı operada, Kanuni Sultan Süleymanı Gökhan Koç, Yavuz Sultan Selimi Gökhan Varkan, Hafsa Sultanı Anna Chubuchenko, Hürrem Sultani ise Burcu Kılıç canlandırdı.
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenin de izlediği gösteriyi, bazı sanatseverler biletlerin tükenmesi üzerine salonun merdivenlerine oturarak izledi.
     Muhteşem Süleyman, Kanuni Sultan Süleymanın yaşam öyküsünün geçtiği yılları ve babası Yavuz Sultan Selimin ölümü üzerine sancak beyliği yaptığı Manisadan İstanbula gelip tahta çıkışını konu alıyor.
     Kanuni Sultan Süleymanın güçlü bir cihan şahı olmasınında işlendiği operada, hayatının en büyük aşkı Hürrem Sultan ile yaşadıkları da gösteride paylaşılıyor.
     3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri, 25 Martta Antalya Devlet Opera ve Balesinin Lale Çılgınlığı adlı opera gösterisiyle devam edecek.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER