3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü -Sakarya Vali Vekili Dinç: -Özürlü insanlarımızın yaşadıkları sorunlar bütün insanların ortak sorunudur


SAKARYA (A.A) - Sakarya Vali Vekili Hikmet Dinç, özürlü insanların sorunların, bütün insanların ortak sorunu olduğunu bildirdi.
     Dinç, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, özürlü insanların yaşadığı sorunların çözümü için gereken çalışmaların yapılması gerektiğini aktardı.
     Bu sorunların ortadan kalkmasıyla toplumun daha huzurlu olacağına işaret eden Dinç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Özürlü insanlarımızın yaşadıkları sorunlar bütün insanların, hepimizin ortak sorunudur. Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, özürlü insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.
     Devletimiz, sosyal devletin gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ilişkin hizmetlerin bir kısmını özürlü vatandaşlarımıza sunmaya çalışmaktadır. Devletimizin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır.
     3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle, bütün vatandaşlarımızı özürlü insanlarımıza sahip çıkmaya çağırıyor, onların bu özel gününü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve onurlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER