3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Bitlis Milletvekili Kiler: İktidarımız döneminde engellilere pozitif ayrımcılık yaptık.


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.
     Kiler mesajında, iktidarları döneminde engellilere pozitif ayrımcılık yaparak topluma uyum sağlamalarını sağladıklarını belirtti.
     Engelli bir birey olmanın toplumdan soyutlanmak, hayata küsmek anlamına gelmediğini kaydeden Kiler, mesajında şunlara yer verdi:
     Engelli vatandaşlarımızın kimseye ihtiyaç duymadan hayata tutunabilmeleri ve daha iyi şartlarda hayatlarını devam ettirebilmeleri bizim en büyük amaçlarımızdandır. Engelli kardeşlerimize kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için maaş, evde bakım hizmeti, engelli öğrencilerimize özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı sağlanması gibi bir çok haktan faydalanmalarını sağladık. Hafta sonu Bitlis Işığı Yardımlaşma Derneği vasıtasıyla engelli kardeşlerimize 10 akülü araç ve 200 tekerlekli sandalye dağıtımını yaptık.
     Toplumun kültürü, sevgisi ve yardımlaşma arzusuyla, engelleri tek tek ortadan kaldıracağını belirten Kiler, sosyal devlet anlayışı ve vicdani sorumlulukların, engelli vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturacağını kaydetti.
     Kiler, Engelli vatandaşlarımızın topluma uyum sağlamaları için toplumumuza büyük görevler düşmekte. Bizler de elimizden gelen desteği vererek, engelli kardeşlerimizin hak ettiği hayat şartlarına kavuşmasını sağlayacağız. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın dünya engelliler gününü kutluyorum ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER