3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Şanlıurfada ana okulu öğrencileri topladıkları mavi kapakları engellilere hediye etti


ŞANLIURFA (A.A) - Ayla Yavaşcan Anaokulu öğrencileri, topladıkları mavi kapakları Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneğine (ŞUZERİD) ulaştırdı.
     ŞUZERİD Başkanı Bedih Satoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin sorunlarının bugün göz önüne getirilerek, bir gün de olsa hatırlanacağını bildirdi.
     Engellilerin yanında olacağını dile getiren herkesin söz konusu kişileri ve ailelerini sevindireceğini belirten Satoğlu, şunları kaydetti:
     İktidarı ve muhalefeti ile her zaman özürlülerimizin yanında olduklarını söyleyecekler. Özellikle ailelerimiz, duygusal olarak bazen sevinecekler, bazen de ah - vah çekerek bir gün değil, bir hafta değil, bir ay değil, bir yıl değil, bir ömür boyu dertleriyle baş başa kalmaya devam edeceklerdir. Bu süre içinde bazen gülecek, bazen ağlayacaklar.
    
     -Minikler sevindirdi
    
     Satoğlu, özürlülere ilişkin gerekli yasal düzenlemelerin yapılmadığına da değinerek, bu vatandaşların yardımlaşmadan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
     Gün dolayısıyla Mavi Kapak kampanyası kapsamında Ayla Yavaşcan Anaokulu öğrencileri ve okul öğretmenlerinden Hatice Çetinin derneği ziyaret ettiğini aktaran Bedih Satoğlu, okul öğrencilerince toplanan çuvallar ve poşetler dolusu mavi kapakların kendilerine hediye edildiğini belirtti.
     Satoğlu, ziyarette duygusal anlar yaşadıklarını ifade ederek, Bu günün minnacıklarına bu düşünme duygusunu kazandıran başta anne ve babalarına, öğretmen ve idarecilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm özürlülerimizin gününün hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER