3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Kars Sağlık Müdürü Tuncer: Engellilere acıyarak ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz


KARS (A.A) - Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer, engellilere acıyarak ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarının çözülemeyeceğini bildirdi.
     Tuncer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, müdürlük olarak engellilerin hastanelerde erişilebilirlik hususunda ciddi mimari değişiklikler yapıldığını, engelli otoparkları, asansörleri düzenlendiğini belirtti.
     Engelli vatandaşlara yönelik gerek resmi kurumlarda, gerekse belediyeler tarafından birçok sosyal hak ve konularda düzenlemeler getirildiğini ifade eden Tuncer, şunları kaydetti:
     Engellilerin hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmaları ve gelir sağlamaları gerekir. Engellilere acıyarak ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz. Onların da yapabileceği işler vardır. Engellilerin iş sahibi olmalarına yardımcı olmak zorundayız. Kanunlarımız, iş yerlerinde çalışan her yüz işçiden ikisinin sakat işçi olmasını zorunlu kılmıştır.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER