2B tapuları hak sahiplerine veriliyor

2B tapuları hak sahiplerine veriliyor -Muğlada 2B arazilerinde hak sahibi 3 kişiye düzenlenen törenle tapuları teslim edildi


MUĞLA (A.A) - Muğlada 2B arazinde hak sahibi 3 kişiye, düzenlenen törenle tapuları teslim edildi.
     Muğla Defterdarı Mustafa Kılıçaslan, Defterdarlık hizmet binası toplantı salonundaki törende, Türkiyenin mülkiyetteki en önemli sorunu olarak adlandırılan 2B konusunda, Muğladaki ilk sonuçları aldıklarını söyledi.
     2B sürecindeki çalışmalara 2010da başlandığını bildiren Kılıçaslan, "Muğlada bu kapsamda 52 bin parsel çıktı. Hala çıkmaya devam ediyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüz 21 bin hektar alanda yaptığı kadastro çalışmalarında 13 bin hektar 2B arazisi tespit etti. Bunun 10 bin hektarı ile ilgili çalışmalar başlatıldı. 47 bin taşınmazdan 50 bin kişiyi kullanıcı olarak tespit ettik. Bu alanlarla ilgili 43 bin satın alama başvurusu alındı" dedi.
     Kılıaslan, başvuruların incelendiğini, satılacak arazilerin tespit edilmesi aşamasında olduklarını kaydetti.
     Hak sahibi 3 kişiye tapularının verileceğini belirten Kılıçaslan, "Bu vatandaşlarımız Muğlada 2B tapusunu alan ilk kişiler. Başvurulan alan satılabiliyorsa vatandaşlarımıza bugünden sonra tek tek resmi tebligat çıkaracağız. Resmi tebligat çıktıktan sonra hak sahibi kişilere taşınmazlarını satıyoruz" diye konuştu.
     Kılıçaslan, belirlenen rayiç bedel ve ödeme seçenekleri üzerinden 2B arazilerini satın almak isteyenlerin 3 adet vesikalık fotoğrafla 3 ay içerisinde Defterdarlık veya ilgili Malmüdürlüklerine başvurmaları gerektiğini belirtti.
     Konuşmaların ardından Mehmet Akyol, Hüseyin Sağlar ve Hüseyin Akgüle tapuları teslim edildi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 2B tapuları hak sahiplerine veriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER