29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -AK Parti Adana Milletvekili Erdinç, CHP Adana Milletvekili Develi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, Sarıçam Belediye Başkanı Zenbilci ve Adana Baro Başkanı Çıtırık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, mesajında Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılının büyük bir coşkuyla bir kez daha kutlandığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetinin millet için esin kaynağı olduğunu bildirdi.
     Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum ifadelerini kullanan Erdinç, tüm Adanalılara selam, sevgi ve saygılarını sunduğunu kaydetti.
     CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ise Mustafa Kemal Atatürkün hedeflediği tam bağımsız, demokratik ve modern bir Türkiye için her zaman mücadele edeceklerini ifade ederek, Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli varlığımız Cumhuriyetin kurucuları, tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygı ile eğilirken, kahraman gazilerimize şükranlarımı, sevgi ve saygılarımı sunarım ifadelerini kullandı.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, hiçbir gücün Türkiyenin birliğini ve bütünlüğünü bozamayacağını kaydederek, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri sonsuz şükran duygularıyla andığını, tüm vatandaşların da Cumhuriyet Bayramını kutladığını belirtti.
     Türk Milletinin Büyük Önder Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlılığında olduğunu kaydeden Aldırmaz, mesajında şunlara yer verdi:
     Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 89 yılda her alanda büyük gelişme göstermiş, Büyük Önder Atatürkün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için bilim sanat sanayi ve diğer alanlarında önemli mesafeler katetmiştir.
     Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içinde olduğunu bildirdi.
     Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise Cumhuriyetin, çağdaşlaşma ve kalkınma yönünde en büyük proje olduğunu belirterek, Türkiyenin çağdaş uygarlıklarla bütünleşmesini, laiklik ilkesinin benimsenmesini sağlayan Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü kutladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Adana / Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER