28. Abant Platformu

28. Abant Platformu -Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Yeşil: -Abant Platformu, dostlukların kurulduğu, anlayışların birbirinden etkilenerek zenginleştiği, hatta bazı uçların karşılıklı buluşma ile törpülendiği bir platformdur


BOLU (A.A) - Gazeteciler ve Yazarlar Vakfınca düzenlenen 28. Abant Platformu, Türkiye Üzerine Farklı Bakışlar başlığıyla toplandı.
     Abanttaki bir otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Abant Platformunun kuruluşundan itibaren Türkiyedeki farklılıkları bir araya getirdiğini söyledi.
     Farklılıkları kavga vesilesi görmediklerini, farklılıkların çok önemli zenginliklerin temelini teşkil ettiğine dikkati çeken Yeşil, farklılıkları buluşturmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı.
     Abant Platformu, dostlukların kurulduğu, anlayışların birbirinden etkilenerek zenginleştiği, hatta bazı uçların karşılıklı buluşma ile törpülendiği bir platformdur diyen Yeşil, şöyle devam etti:
     Türkiye, kendi seyri ve tarihi yolculuğu içinde çok farklı, önemli adımlar atıyor. Çok önemli alanlar ve noktalar geçiyor. Tüm bunlarda elbette onların katkıları, fikirleri, düşünceleri onların bakış açılarının da bu ülke insanına ve bu ülkenin meselelerine katacağı önemli zenginlikler olduğunu düşünüyoruz. Bu konseptin zenginleşerek ve o zenginliğin içinde farklı açılımları beraberinde getirerek, önemli faydaları olduğu kadar, aslında Abantın uluslararası açılım için de önemli bir başlangıç teşkil ettiği kanaatini taşıyoruz.
     Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının Birleşmiş Milletler onayı ile genel danışmanlık statüsü kazandığını dile getiren Yeşil, Bu statü ile küresel farklılıklar bir araya geliyor. İnanıyoruz ve güveniyoruz ki bir araya gelen ve farklılıklara rağmen zenginliği ana unsuru olan bu dostlarla uluslararası arenada, uluslararası mekanlarda uluslararası meseleleri görüşebileceğimiz zamanın çok uzak olmadığı kanaat ve düşüncesini taşıyorum şeklinde konuştu.
     Toplantı, 3 gün sürecek.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 28. Abant Platformu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER