27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Tiyatro her yaşa, her mesleğe, her dine, her dile, her ırka seslenen bir sanat türüdür


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tiyatronun her yaşa, her mesleğe, her dile, her ırka seslenen bir sanat türü olduğunu belirtti.
     Güzelbey, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Uluslararası Tiyatro Enstitüsünün 1948 yılında kurulduğunu, bu enstitünün 1961 yılında aldığı bir kararla 27 Mart gününü Dünya Tiyatrolar Günü olarak kabul ettiğini bildirdi.
     Tiyatronun tarihi gelişimi hakkında bilgi veren Güzelbey, Tiyatro, insanlığın uzak geçmişinden şimdisine ve oradan da sonrasına uzanan uzun bir zaman diliminde, her yaşa, her mesleğe, her dine, her dile, her ırka seslenen bir sanat türüdür değerlendirmesinde bulundu.
     Gaziantepteki kültür sanata da değinen Güzelbey, kentin kabuk değiştirdiğini, kültür ve sanat yaşamının canlanması için bir çok projenin hayata geçirildiğini aktardı.
     Şehrin sanayisiyle elde ettiği ünü, bugün tarihi ve kültürel değerleriyle taçlandırdığını vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bu kadar aktif bir kentte yaşanan canlılığın olmazsa olmazlarının başında kültürel ve sanatsal etkinliklerin olduğunu hep ifade ettik. Gaziantepe kazandırdığımız kültür merkezleri, şehir tiyatrosu ve diğer sosyal mekanların yanında düzenlediğimiz festivaller, sanatsal etkinlikler kent yaşamına kalite ve canlılık getirdi.
     Sanatın gelişmiş toplumların aynası olduğuna dikkati çeken Başkan Güzelbey, sanatsız bir toplumdan bahsetmenin mümkün olmadığını vurguladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER