26 Eylül Türk Dil Bayramı

26 Eylül Türk Dil Bayramı -MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz: -Dilimiz, millet olabilmemizin en önemli dayanaklarından biridir. Bir milletin varlığının temel unsuru o milletin kültürü ve sesi olan dilidir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Yılmaz, mesajında, dilin milli yapıyı oluşturan, sağlamlaştıran ortak bir bağ olduğunu bildirdi.
     Toplumda duygu, düşünce, örf ve adetlerin dil sayesinde yaşayarak nesilden nesile taşındığını belirten Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:
     Dil uygarlığın temelidir. Çünkü bilim ve sanattaki ilerlemeler ve gelişmeler sözlü ve yazılı dil yardımıyla yeni nesillere aktarılabilmektedir. Dilimiz, millet olabilmemizin en önemli dayanaklarından biridir. Bir milletin varlığının temel unsuru o milletin kültürü ve sesi olan dilidir. Dilimiz olan Türkçemiz de birlik ve bütünlüğümüz açısından büyük bir önem taşımaktadır. Türkçemiz geçmişle gelecek arasında büyük bir zenginliktir. Dil, kültür taşıyıcısı olarak tarihî ve sosyal olaylarla da iç içedir onlarla zenginleşerek akışını sürdürür. Tüm değerlerimizde olduğu gibi dilimize de sahip çıkmalıyız. Bizi biz yapan değerlerden biride dilimizdir. Dilini kaybetmiş bir millet, milli benliğini, değerlerini, özünü, daha doğrusu, her şeyini kaybetmiştir. İnsan topluluklarını millet yapan ona etken olan dil, milletin birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli unsurdur. Herkesi Türkçemizi doğru kullanmaya, dil bilincine sahip bireyler yetiştirmeye davet ediyor, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dilimizin gelişmesi, yaygınlaşması için emek harcayan herkesi saygıyla anıyor, Türk milletinin Türk Dil Bayramını kutluyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 26 Eylül Türk Dil Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER