250 yıllık dut ağacı kurtarıldı

250 yıllık dut ağacı kurtarıldı


ADANA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 250 yıllık olduğu belirtilen dut ağacını kesilmekten kurtardı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Toros Mahallesindeki arsasına inşaat yapmak isteyen bir vatandaş, bahçesindeki 250 yıllık ağacı kesmek istedi.
     Olay yerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kesilmek istenen ağaca zarar vermeden söküp, özel bir araçla Çobandede Türbesine götürerek, türbenin bahçesine dikti.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı açıklamada çevreye, doğaya ve yeşile duyarlı bir belediye olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Bir ağacın büyümesi için on yıllar gerekiyor. Bunun bilincindeyiz. Daha yeşil, daha yaşanır bir Adanada yaşamak için el ele vermemiz gerekiyor. Biz belediye olarak bu duyarlılığı her çalışmamızda gösteriyoruz. Hemşehrilerimiz de bu konuda bize yardımcı olsunlar. Ağaçlarını kesmesinler. Gerekirse biz onları yerinden söker, uygun yerlerde yaşaması için transferini gerçekleştiririz.
     Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürü Turgut Hayta ise yaklaşık 250 yıllık dut ağacını sökerek, Çobandede Türbesine diktiklerini ifade ederek, Adanalılardan özellikle rica ediyorum. Büyük ağaçları kesmek zorunda olduklarında bize bilgi versinler. Biz o ağaçları kesmeden yerinden sökerek uygun bir yere dikeriz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber 250 yıllık dut ağacı kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER