24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ünal: -Bugün sözde bir bayramı buruk kutluyoruz


MERSİN (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, Bugün sözde bir bayramı buruk kutluyoruz dedi.
     Ünal, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Türk basınından sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende, 1908 yılının önemine işaret ederek, 1908de meşrutiyete yani Abdülhamite, onun baskıcı rejimine karşı çıkan biz gazetecilerdik. Aslında 1908, cumhuriyet devrimine giden yolun başlangıcıdır. Abdülhamitin baskıcı rejimine direnen biz gazeteciler, daha sonra cumhuriyetin kuruluşuna kadar görev aldık. Ama bugün sözde bir bayramı buruk kutluyoruz diye konuştu.
     Bugün artık basında sansürden bahsetmenin mümkün olmadığını, işin çok daha ileri boyutlara taşındığını belirten Ünal, şunları kaydetti:
     İstanbul basını İstiklal Savaşında ve 1920li yıllardaki ihanet döneminden çok öte bir noktaya geldi. Sözüm ona Amerikadan ve güç odaklı merkezlerden yönlendirilen medya artık olağanüstü bir şekilde Türkiyede bilgi kirliliğine neden olmaktadır. Yaşadığımız bu tarihi günleri ne olur bir kez daha değerlendirin. Başta Suriye olmak üzere nasıl gündem değiştirildiğini, nelerin olduğunu, nasıl bir sansürle ve otosansürle karşı karşıya kaldığımızı bir kez daha görelim.
     Mersin İmece Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abidin Yağmur da Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümününde halen tutuklu gazetecilerden ve sansürden söz edildiğini belirtti.
     Geçen yıl aynı gün yine soruna değindiklerini ifade eden Yağmur, Türkiye Gazeteciler Sendikasının verilerine göre yaklaşık 110 gazeteci meslektaşımız hala tutuklu ve cezaevinde diye konuştu.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER