24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -İzmit Belediye Başkanı Doğan: Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumla


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri ve haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini bildirdi.
     Doğan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir dedi.
     Her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün, modern dünyada tartışmasız kabul gördüğünü anlatan Doğan, basının toplumun bilgilendirilmesi, kurumlar arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları olduğunu kaydetti.
     Doğan, şunları kaydetti: Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir. Bu görev son derece kutsaldır. Bu nedenle basın kuruluşları ve mensupları açısından sansürün kaldırılışı nedeniyle kutlanan bu bayram önem arz etmektedir. İlçemiz ve bölgemizde de faaliyette bulunan yerel ve bölgesel gazete, dergi, radyo, internet ve televizyonlarımız ile ulusal ajanslarımızın temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER