24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Belediye Başkanı Yağcı: Basınımız kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmek için çaba sarf ediyor


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, basının kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmek için çaba sarf ettiğini bildirdi.
     Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, basının ülke yönetimiyle millet arasında çok önemli bir köprü görevi üstlendiğini belirterek, basının demokrasinin ve cumhuriyetin kökleşmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.
     Türk basınının, tarihin her döneminde insanların adeta gözü, kulağı ve sesi olduğunu ifade eden Yağcı, şunları bildirdi:
     Basınımız kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmek için çaba sarf eder. Basınımız, gazetecilerimiz tüm bunların yanı sıra düşüncenin gelişmesine, kişiliğin oluşmasına yaşamın tüm aşamalarında yetenek ve becerilerin elde edilmesine yardımcı olarak bilgileri iletmek işlevini de üstlenmiştir. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, meslek etiğinin her şeyin üstünde tutulması, doğru, ilkeli, nesnel ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesi de son derece önemlidir. Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden, faaliyet gösteren basın mensuplarının bu güzel gününü en içten dileklerimle kutluyor, kolaylıklar diliyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER