24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Vali Büyük: -Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydetti.
     Büyük, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basının, haber, düşünce ve bilgilerin iletilmesine aracılık ederek toplumun bilgilendirilmesini sağladığını kaydetti.
     Farklı fikirlerin dile getirilerek tartışılmasını sağlayan basının demokrasinin işleyişinde çok önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Büyük, şu görüşleri dile getirdi:
     Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, özel yaşam alanına saygı göstermelidir. Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli daha ileri bir toplum için basının güvenirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir.
     Büyük, devlet olarak basın ve haber alma hürriyetini sağlayacak tedbirleri almanın asli görevleri olduğunu belirterek, basın bayramını kutladı.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER