24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Rize Valisi Çakır, Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin üzerinde büyük bir titizlikle durdukları en önemli konulardan birisi de eğitimdir


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin üzerinde büyük bir titizlikle durdukları en önemli konulardan birisinin eğitim olduğunu bildirdi.
     Çakır, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenlerin sonuçları her zaman kötü olan cehaletle mücadele eden birer savaşçı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Ülkemizin her köşesinde bu alanda mücadele veren öğretmenlerimizdir. Büyük Atatürkün, öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır sözü, bu gerçekliğe atıfta bulunmaktadır. Atatürke göre gelecek nesillerin mimarları olan öğretmenler, Cumhuriyetimizin bugünlere ve geleceğe ulaşmasında büyük emek vermişlerdir ve vermektedirler.
     Dünya ulusları arasında önemli bir yer edinmek isteyen ülkelerin, eğitim sistemlerini çağın gereklerine göre iyi oluşturduğunu ifade eden Çakır, şunları kaydetti:
     Eğitilmiş insan gücü milletlerin gelişmişlik ve saygınlık derecelerini büyük oranda doğrudan etkilerken, istikballerini teminat altına almak isteyen ülkeler yeni nesillerine ciddi bir eğitim kültürü aşılamaktadırlar. Bunu yapmayan ülkeler ise gelecek nesillerini kendi kaderleriyle baş başa bırakmaktadırlar. Yaşadığımız bu zamanda baş döndürücü bir hızla gerçekleşmekte olan teknolojik gelişmeler eğitimin önemini bir kat daha artırmıştır.
     Vali Çakır, öğretmenlerden proje yapmalarını istediklerini belirterek, hazırlanacak projeleri başta valilik olmak üzere yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, oda ve meslek kuruluşlarından bir çok kesimin de katkı sağlayacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER