24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Gümüşhane Valisi Mayda: Öğretmenlerimiz, nesiller boyunca yaşadıkları toplumlarda başarının, kardeşliğin ve aydınlığın temsilcileri olmuştur


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, öğretmenlerin, nesiller boyunca yaşadıkları toplumlarda başarının, kardeşliğin ve aydınlığın temsilcileri olduğunu bildirdi.
     Mayda, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, öğretmenliğin toplumda en saygın ve en kutsal meslek olduğunu belirterek, çocukların geleceğe hazırlanmaları, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş bireyler olarak yetiştirilmelerinin, cumhuriyetin temel amaçlarından biri olduğunu vurguladı.
     Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başöğretmen Atatürkün, öğretmenler için dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en özverili ve en saygıdeğer ögeleridir, milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır ifadesini kullandığını anımsatan Vali Mayda, şunları kaydetti:
     Ülkemiz bölgesinde ve dünyada sahip olduğu dinamikleriyle birlikte hızlı bir şekilde büyüme kaydetmektedir. Bu gün oluşan bu yeni dünyada yer alabilme adına, bilgiyi üreten yeni nesiller yetiştirecek en önemli güç öğretmenlerdir. Geleceğin Türkiyesi için kendilerine duyulan bu güveni boşa çıkarmayacak bir gençlik yetiştirme gayretini, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da azalmayan bir inanç ve sevgiyle sürdürecek olan fedakar öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan, meslek sevgisini öğrencilerin gözlerinden alan öğretmenlerimiz, nesiller boyunca yaşadıkları toplumlarda başarının, kardeşliğin ve aydınlığın temsilcileri olmuştur. Türkiye 21. yüzyılda gelişen ve güçlenen kimliğine, öğretmenlerimizin çaba ve katkılarıyla hedeflediğimiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır. Türkiye bunu gerçekleştirecek zenginliğe, derinliğe ve en önemlisi değerli öğretmenlere sahiptir. Bu özel günde başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor, yaşayan tüm öğretmenlerimize sağlık diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER