24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Türk Eğitim-Sen İzmir 3 nolu şube, öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukanın isminin bir okula verilmesi için İzmir Valiliğine başvurdu


İZMİR (A.A) - Türk Eğitim-Sen İzmir 3 nolu şube, öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukanın isminin bir okula verilmesi için İzmir Valiliğine başvurdu.
     Türk Eğitim-Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayan, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlere yönelik şiddet berlerinin arttığını, bu mesleğin itibarının zedelendiğini öne sürdü.
     Tüm yaşanan sıkıntılara rağmen 24 Kasımları Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürkü andıkları önemli bir gün olarak kutlamaya devam edeceklerini dile getiren Sarısayan, açıklamasında şunları kaydetti:
     Türk Eğitim-Sen İzmir 3 nolu şube olarak 12/11/2012 tarih ve 57 sayılı yönetim kurulu kararınca elim bir saldırı sonucu kaybettiğimiz öğretmenimiz Rabia Sevilay Durukanın adını yaşatmak için öğretmenimizin adının Karabağlar ilçesinde bir okula verilmesi için valilik makamına yazı yazılmasına karar verilmiştir. Talebimizin yerine getirilmesi biz eğitim çalışanlarını mutlu edecektir.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER