24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Şarkışla Kaymakamı Gül, Belediye Başkanı Gültekin ile Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Gül, mesajında, bilgi ve teknolojinin büyük bir hızla dünyanın her köşesine ulaştığı günümüzde, bilginin üretilmesi ve güncellenmesi, sağlıklı bir şekilde topluma kazandırılmasının hayati önem kazandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu sürecin doğal sonucu olarak tüm ülkeler eğitime daha fazla önem vermekte ve çok önemli yatırımlar yapmaktadırlar. Eğitim, toplumların çağdaş uygarlık düzeyine yükselmesinde en önemli araç, öğretmenlerimiz de bu anlamda en büyük gücümüzdür. Cumhuriyetimizin geleceği sevgili çocuklarımızın; hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgi ve donanıma sahip olmaları, dinamik ve açık fikirli aynı zamanda ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için hayati derecede önemlidir. Bu nedenle, ülkemizin kalkınma ve çağdaşlaşma hedeflerine ulaşarak dünya ülkeleri arasında layık olduğu yeri alabilmesi yolunda, öğretmenlerimizden toplumumuzun beklentisi büyüktür.
     Değerli öğretmenler, siz yalnızca 24 Kasımlarda değil her zaman değerlisiniz ve öyle kalacaksınız. Büyüyen her fidanda emeğiniz, açılan her çiçekte alın terinizin kokusu var. Bu anlamlı günde ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi rahmetle anıyor, aileniz ve öğrencilerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu yarınlar diliyorum.
    
     -Şarkışla Belediye Başkanı Gültekinin mesajı-
    
     Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, mesajında, bilgi toplumuna geçilen günümüzde öğretmenlerin sorumluluklarının daha da artığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
     Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş bilgi ve teknolojileriyle tanışmalarında, evrensel değer ve kültürle buluşmalarında, verimli ve nitelikli bir yaşam oluşturabilmelerinde öğretmenlerimizin üstlendikleri sorumluluklar daha da artmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir ifadesiyle, öğretmenlik mesleğinin toplumumuzun çağdaş, kaliteli ve yüksek yaşam standartlarına taşınmasındaki önderlik etme ve örnek olma rollerini vurgulamıştır. Bu bağlamda öğretmenliğin saygın ve kutsal bir görev olduğu her fırsatta söylenmeli ve bunun gerekleri yerine getirilmelidir.
     Başta, Başöğretmen Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcileri rahmet ve minnetle anıyor, Öğretmenler Gününün bütün öğretmenlerimize, Milli Eğitim camiasına ve milletimize kutlu olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.
    
     -Gemerek Kaymakamı Özbeyin mesajı-
    
     Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, mesajında şunları aktardı:
     İstikbalimizin teminatı olan gelecek nesilleri, göstermiş oldukları eşsiz gayret ve fedakarlıklarla, karşılaştıkları sorunları mesleklerine olan bağlılıklarıyla çözen, yılmadan çalışan çok kıymetli öğretmenlerimizin bu anlamı gününü en içten duygularımla kutluyorum. Gemerek İlçe Milli Eğitimde görev yapan idareci, öğretmen ve memurlarımıza ve onların değerli ailelerine hayat boyu sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum. Bu anlamlı günde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürkü ve Milli Eğitimimize hizmet edip ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER