24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Mersin Valisi Güzeloğlu: Öğretmenlik, insan olma erdem ve onurunun hazırlayıcısı bir meslektir


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Güzeloğlu, mesajında geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, öğretimle besleyen öğretmenlerin kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini belirtti.
     Her mesleğin kutsal olduğunu ancak öğretmenliğin diğer mesleklere oranla apayrı bir derinliğe sahip olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Öğretmenlerimiz öğrencileriyle karşılıklı ilişkiyi ve eğitim sürecini yönetirken, geleceğin Türkiyesini yönetecek olan kişileri belirleyecek kişi konumundadırlar. Öğretmenlik, insan olma erdem ve onurunun hazırlayıcısı bir meslektir. Bu bağlamda öğretmenlerimiz, öğrencilerin hayatı kucaklaması noktasında daima yol gösterici olmuştur. Dizelerde anne ve baba gibi tanımlanan öğretmenlerimiz; kişiliğimizi, hayata bakışımızı, düşüncelerimizi etkileyen ve en az anne babamız kadar değerli insanlar olmuşlardır. Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu ve başöğretmenimiz büyük önder Atatürk; Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir. Bu bağlamda öğretmenlerimizin ülkemizin büyük yürüyüşünde önemli bir yeri ve rolü vardır. Unutulmamalıdır ki, ülkemiz küresel ölçekte ve bölgesinde sahip olduğu dinamikleriyle birlikte hızlı bir şekilde büyüme kaydetmektedir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürkün çağdaş uygarlık düzeyini aşmak olarak hedeflediği tanıma her zamankinden daha yakınız. Bu kapsamda en büyük umudumuz ve beklentimiz, eli öpülesi öğretmenlerimizin çocuklarımızı geleceğin Türkiyesine en iyi şekilde hazırlamalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; bu kutsal görevi yerine getirirken hayatını kaybetmiş olan eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anarken; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER