23. Türkiye Uluslararası Madencilik Kongresi sona

23. Türkiye Uluslararası Madencilik Kongresi sona erdi


ANTALYA (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası tarafından Kemerde düzenlenen 23. Türkiye Uluslararası Madencilik Kongresi sona erdi.
     Limak Limra Otelde yapılan ve madencilik sektöründeki gelişmelerin masaya yatırıldığı kongreye 50 ülkeden 400den fazla bilim insanı katıldı.
     Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Sabahattin Sakatoğlu, yaptığı açıklamada, kongreye katılımın çok yüksek olduğunu ve başarılı geçtiğini söyledi.
     Gelecek yıllarda yapılacak kongrenin hem sergi hem de kapasite anlamında daha geniş yapılması gerektiğini ifade eden Sakatoğlu, "Kongrede sunumlar sırasında katılımcı sıkıntısı yaşayacağımızı düşündük ancak hiçbir sorun olmadı. Kongrede hemen hemen bütün madenler konuşulup tartışıldı" dedi.
     Sakatoğlu, şöyle devam etti:
     "Kongrede Türkiyenin madencilik politikaları daha fazla irdelenebilirdi. Madenle ilgili çıkan kanun ve yönetmeliklerin irdelendiği ve tartışıldığı bildiriler daha fazla olabilirdi. Bu konu, son günlerde madencilikte yaşanan sorunlardı. Daha fazla ön plana çıkartılabilirdi."
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 23. Türkiye Uluslararası Madencilik Kongresi sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER