23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen: "Yokluklar içinde kurulan ilk meclis, Türk milletini tek çatı altında toplayarak, eşine az rastlanan bağımsızlık mücadelesi vermiştir"


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, yokluklar içerisinde kurulan ilk meclisin, Türk milletini tek çatı altında toplayarak, eşine az rastlanır bağımsızlık mücadelesini verdiğini bildirdi.
     Çimen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, TBMMnin kurulduğu 23 Nisanın, ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını belirterek, şunları kaydetti:
     "Yokluklar içinde kurulan ilk meclis, Türk milletini tek çatı altında toplayarak, eşine az rastlanan bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Bu mücadele sonucunda da Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. 93 yıl önce ortaya çıkan bu irade, o günden beri ülkemizin bağımsızlığının ifadesi olarak milletimizin kaderine yön veren kararlar almaktadır. TBMM bugün de demokrasimizin, milli bağımsızlığımızın, devletimizin, ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınlarımızın sarsılmaz güvencesidir. Kurtuluş Savaşını yönetmiş, genç bir cumhuriyetin inşasını sağlamış, cephelerde savaşmış ve imkansızlıklar içindeki bir millete umut aşılamış, yönetme iradesini millete vererek demokrasi bilincine önderlik yapmış olan bu meclis, her şartta bu özelliklerinden asla taviz vermeyecektir."
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER