23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Vali Koçdemir: -"Dünyada ilk ve tek olan Çocuk Bayramını sevinç ve gururla kutluyoruz"


ESKİŞEHİR (A.A) - Vali Kadir Koçdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 93. yıl dönümü ile Gazi Mustafa Kemal Atatürkün yarınların teminatı çocuklara armağan ettiği, dünyada ilk ve tek olan Çocuk Bayramını sevinç ve gururla kutladıklarını bildirdi.
     Koçdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, cumhuriyetin kurucusu Atatürkün, "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diyerek başlattığı bağımsızlık mücadelesinin ardından, bugün bile dünyaya örnek teşkil eden bir dirilişin gerçekleştirildiğini belirtti.
     Çocukların, ilim ve aklın ışığında en iyi eğitimi alarak gurur, ülkenin geleceği, milletin umudu olacağını vurgulayan Koçdemir, şunları kaydetti:
     "Milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yolunda verdiğimiz mücadelenin güç kaynağıdır. Sevgili çocuklar, yarın ülkemizi yönetecek, milletimizi yüceltecek, ulusal egemenlik ilkesini sonsuza kadar taşıyacak ve yaşatacaksınız. Yarının gençleri ve büyükleri olarak milletimizin güven ve desteğiyle her zaman başarılı olacağınıza inanıyorum."
     Koçdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitleri, kahraman gazileri ve TBMMnin kurucu üyelerini rahmet, minnet ve şükranla anarken, çocukların bayramını kutladı.
    
     -CHP Milletvekili Kazım Kurt
    
     Kurt, Atatürkün, 23 Nisanı tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koyduğunu bildirdi.
     Çocukların, ülkenin geleceği, milletin en değerli varlığı, barışın, birliğin, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınların güvencesi olduğunu belirten Kurt, mesajında, şu ifadelere yer verdi:
     "Millet olarak milli iradenin hayat bulduğu cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve Ulu Önder Atatürkün, Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. yılını bir kez daha büyük coşkuyla kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz."
    
     -Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen
    
     Büyükerşen, mesajında, tüm çocukların bayramını kutladı.
     Ulu Önder Atatürkün, 23 Nisan tarihini bütün dünya çocuklarına bayram olarak hediye ederek, bir ulusun egemenlik hakkını ve yönetim biçimini yeni kuşaklara daha çocuk yaşta benimsetmeyi amaçladığını belirten Büyükerşen, şunları kaydetti:
     "23 Nisanı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etmek ve bir ulusun büyük mücadelelerin ardından kazandığı egemenlik hakkını, yarın o ulusu yönetecek olan çocuklara bir bayram sevinci içinde aşılamak, Atatürkün ne kadar büyük bir deha olduğunun en önemli göstergelerinden biridir. Ulu Önder, 23 Nisanı çocuklara bir bayram olarak armağan ederken, aynı zamanda ulusal egemenliğin ve demokratik düzenin gelecek kuşaklar tarafından da çok iyi bilinmesini ve korunmasını sağlamayı amaçlıyordu. Bugün bizler de Atatürk ilke ve devrimleri ile çağdaş cumhuriyetin kazanımlarını çocuklarımıza çok iyi anlatmak, onların çağdaş birer birey olarak yetişmelerini sağlamak zorundayız."
     Büyükerşen, şöyle devam etti:
     "Ulusça, çocuklarımızla ve misafirimiz olan dünya çocuklarıyla birlikte kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına verilmiş bir armağan olmasının da haklı gururunu yaşamaktayız. Ulusal egemenliğimizin gelecekteki teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu düşüncelerle kutluyor, aziz Atatürkü bir kez daha rahmetle anıyor ve tüm dünya çocuklarına barış ve huzur içinde mutlu bir gelecek diliyorum."
    
     -Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın
    
     Aydın, mesajında, çocukların, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunu bildirdi.
     Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumların, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabildiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:
     "Barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden ve Ulu Önder Atatürkün çocuklarımıza büyük bir armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın geçmişten aldıkları güçle geleceği şekillendirmesine ve barış içeresinde yaşanan bir dünyanın kurulmasına katkıda bulunmaktadır. Bu önemli günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını en kalbi duygularımla kutluyorum."
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı
    
     Sakallı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk kez kapılarını açtığı 23 Nisanı bir bayram olarak çocuklara hediye ederek, geleceği oluşturacak nesillere değerli bir emanet bıraktığını belirten Sakallı, şunları kaydetti:
     "Sevgili çocuklar, geleceğin güçlü Türkiyesinin kurulmasının çocukların elinde olduğuna inanan Büyük Önder, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı günü bayram armağan ederek, sizlere sevgisini ve inancını anlatmak istemiştir. Çocukluğunuzu en iyi biçimde yaşayabilmeniz için gerekli koşulları oluşturmak, sizlere kaygılardan, korkulardan uzak, sağlıklı ve kaliteli yaşam olanaklarını sunabilmek ve beklentilerinize yanıt verebilmek için yoğun bir çaba göstermekteyiz. Sizler de, yakın gelecekte önemli sorumluluklar üstleneceğinizin bilinciyle, öğrenme ve araştırma isteğinizi yitirmeden, sunulan olanaklardan en iyi biçimde yararlanmalı, sorumluluklarını önemseyen bir anlayışa sahip olmalısınız. Türkiye Cumhuriyetini siz çocuklarımıza ve gençlerimize emanet eden Büyük Önder Atatürkün sizlere verdiği değerin bilinciyle, Onun yolundan ayrılmadan, ülkemize yararlı yurttaşlar olabilmek için çalışmak en önemli görevinizdir."
    
     -CHP İl Başkanı Erman Gölet
    
     Gölet, 23 Nisanın, tarihte büyük bir dönüm noktası ve bağımsızlığın kazanıldığı gün olduğunu bildirdi.
     Cumhuriyetin en önemli kuruluş felsefesi olan, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, ulusal egemenliğin ve devletin temel yapısını oluşturduğunu belirten Gölet, mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal güvenliğin, laik ve demokratik cumhuriyetin güvencesidir. Ülkemizi ilgilendiren kararların alınma sürecinde ulusun söz sahibi olduğu yerdir. Ne yazıktır ki, gelinen noktada, ulusal egemenlik yok sayılmaktadır. Karar alma süreçlerinde etkili olanlar, iktidar gücünü elinde tutanlardır. Ancak bilinmelidir ki, teslimiyetçi siyasal anlayışa asla geçit verilmeyecektir. Bugün ve yarın ülkemize, geleceğimiz olan yarının büyükleri çocuklarımıza karşı görevlerimizin ve sorumluluğumuzun olduğu unutulmamalıdır. Çocuklarımızın, kardeşlik ve özgürlük duygularıyla yaşayabilecekleri, özlemini duyduğumuz demokratik bir Türkiye dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor. Bugünleri bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadelede emeği geçen arkadaşlarını bir kez daha şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.
    
     -MHP İl Başkanı Ayhan Sezer
    
     Sezer, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışın 93. yıl dönümünde Türk milletinin içinin buruk olduğunu öne sürdü.
     23 Nisan 1920nin, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olmadığını, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğunu anımsatan Sezer, şunları kaydetti:
     "Ama bugün milli değerlerimiz, maalesef tartışılır hale gelmiştir. Bugün Türk milleti kandırılmaktadır, açılım sürecinde milletimize Terör bitsin mi-, Anaların gözyaşı dinsin mi-, Barış gelsin mi- diye sorular sorulmakta ve doğal olarak alınan olumlu cevaplar da süreç rezilliğine destek olarak ilan edilmektedir. AKPye yardım ve yataklık yapan yandaş anket kuruluşları, asıl maksadı gizlemeden direkt soru sormuş olsalardı, mesela İmralı canisiyle görüşmelere ne diyorsunuz ya da PKKyla görüşmeleri kabulleniyor musunuz- deselerdi, biliniz ki, yayınlanan anketlerde milletimizin bu rezil süreci tamamıyla reddettiği ortaya çıkacaktı. Milliyetçi Hareket Partisinin şu an oy oranının yüzde 30lara geldiğini de görmüş olacaklardı. Bizler bu açılım zırvasını halkımıza anlatıyoruz ve anlatacağız. Bu çerçevede Kayseri milletvekilimiz Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 24 Nisanda Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde konferans verecektir. Bu konferansa tüm Eskişehirli hemşehrilerimizi davet ediyoruz."
    
     -BBP İl Başkanı Namık Akdoğan
    
     Akdoğan, mesajında, milli iradenin kalesi olarak nitelendirdiği TBMMnin korunması ve güçlendirilmesinin, Türk milletinin hürriyet ve istiklaline olan sadakat ve inancının bir gereği olduğunu bildirdi.
     TBMMnin, bugün de demokrasinin, milli bağımsızlığın, devletin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğin, aydınlık yarınların sarsılmaz güvencesi olduğunu belirten Akdoğan, "Kurtuluş Savaşını yönetmiş, genç bir cumhuriyetin inşasını sağlamış, cephelerde yorulmuş ve imkansızlıklar içindeki bir millete umut aşılamış, yönetme iradesini millete vererek demokrasi bilincine önderlik yapmış olan bu Meclis, her şartta bu özelliklerinden taviz vermeyecektir. TBMMyi bize ve çocuklara emanet eden kurucu iradenin bizden beklediği budur. Küresel düşünecek ama milli duracağız. Dünyayla bütünleşecek ama milli, manevi varlık ve hususiyetlerimizi kaybetmeyeceğiz. Türklüğümüzü, Müslümanlığımızı, Türk İslam kültürümüzü daha da çok genişletecek ve dünyaya duyuracağız" ifadelerini kullandı.
     Akdoğan, şöyle devam etti:
     "Türkiye Cumhuriyet Devleti, dünyaya 6 asır hükmeden Osmanlı İmparatorluğunun mirasıdır. Bizler, ekmeksiz yaşar ama vatansız yaşamayız. Türk milleti esareti asla kabul etmez. Bu vesileyle şahsım ve partim Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Teşkilatı adına, bizlere bu vatanı canlarını vererek şehit olan ecdadımızı şükran, minnet ve rahmetle anıyor, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet sonsuza kadar var olacağını haykırıyor, geleceğimiz, çocuklarımızın ve egemenliğimizin teminatı gençlerimizin ve büyük Türk milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum."
    
     -AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata
    
     Ata, mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu bildirdi.
     Bugünü Türk çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, yarının gençleri ve büyükleri olan çocuklara verdiği önemin en güzel göstergesi olduğunu belirten Ata, şunları kaydetti:
     "Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri, temel amaçlarımız arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bizlere düşen görevde, teslim aldığımız bu kutsal emaneti, bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum."
    
     -Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan
    
     Karacan, mesajında, 23 Nisanın, egemenliğin ve çocukların gurur günü olduğunu bildirdi.
     Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 93. yıl dönümüne erişmenin gururunu yaşadıklarını belirten Karacan, "23 Nisan 1920 tarihi, hem milletimiz hem de yarınlarımız olan evlatlarımız için büyük bir önem ifade etmektedir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, egemenliğe olan inancımızın yanı sıra çocuklarımıza vermiş olduğumuz değeri açıkça göstermektedir. Bugün ve daima çocuklarımız bu gururu ve sevinci doyasıya yaşamalıdır. Bizlere düşen görev, gelecek nesillerimize birlik ve beraberlik içinde, her alanda kalkınmış, 2023 hedeflerine ulaşmış bir Türkiye ve Eskişehir emanet etmektir. Eskişehir Ticaret Odası, bu gaye ve hedef doğrultusunda çalışmaya devam edecektir. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, tüm evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz" ifadelerini kullandı.
    
     -Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir
    
     Özaydemir, mesajında, 93 yıl önce Kurtuluş Savaşı sürerken büyük lider Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğunu hatırlattı.
     Egemenliğin kayıtsız şartsız millet iradesine dayandığını anlayış içerisinde hayat bulan TBMMnin, Atatürkün önderliğinde bu günü dünya çocuklarına armağan ettiğini anımsatan Özaydemir, şunları kaydetti:
     "Bu nedenle dünya tarihinin en değerli bayramlarından biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımıza armağan edilen ve evrensel bayram olma özelliğinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyetinin onlara olan güveninin de bir ifadesidir. İş dünyası olarak bizlerin de tüm çabası, geleceğimiz olan çocuklarımıza zengin, büyük ve aydınlık bir Türkiye armağan etmektir. Bu anlayışla Eskişehirli sanayiciler olarak tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, bizlere emanet edilen cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde, ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bildiririz."
    
     -LDP İl Başkanı Önder Artan
    
     Artan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Her 23 Nisanda tavsiyelerde bulunan devlet büyüklerini dinleyerek büyüdüklerini bildiren Artan, "Sevgili çocuklar, geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz siz çocuklarımızın, daha önceki nesillerin izinden giderken sizin huzurunuzu kaçıranları, özgürlüklerinizi ve haklarınızı elinizden alanları değil, annenizin ve babanızın daha refah yaşaması için çalışanları örnek alın. Yaşadığınız çevrenin siz büyüdüğünüz zamanda yaşanabilir olması için çalışanları, ancak siz büyüdüğünüzde size kalmayacak olan temiz havayı, doğal kaynakları, denizlerdeki balıkları, göklerdeki kuşları bugün şuursuzca yok edenleri değil, onları ne pahasına olursa olsun korumaya çalışanları örnek alın ve onların izinden gidin. Ancak o zaman Mustafa Kemal Atatürkün kurduğu ve milletin iradesini yönetime taşıyan TBMM ve onun sağladığı ve tohumlarını attığı özgürlüklerin bir anlamı olacaktır" ifadelerine yer verdi.
     Artan, şöyle devam etti:
     "Bizler, nesiller boyu cumhuriyet tarihi döneminde her 23 Nisanda bize tavsiyelerde bulunan devlet büyüklerini dinleyerek büyüdük. Ancak çocuk aklımızla onların bize tavsiye ederken, bir taraftan da kendilerini bizden çok düşünmelerine bir anlam veremedik. Bugün bizler, size her 23 Nisanda anlamlı sözler söyleme çalışan büyükler, bu anlamlı günde geleceğin teminatı olmanız için bizleri fazla dinlememenizi salık veriyoruz."
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER