23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Gebze Belediye Köşker: -"Çocuklarımıza ve gençlerimize vatandaşı olmaktan gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak en büyük hedefimizdir"


KOCAELİ (A.A) - Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, çocuklara ve gençlere vatandaşı olmaktan gurur duyacakları bir Türkiye bırakmanın en büyük hedefleri olduğunu bildirdi.
     Köşker, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan 1920nin Türkiye Cumhuriyetinin doğuşunu simgeleyen, tarihin çok önemli bir dönemeci olduğunu belirterek, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesinin ilk kez bu tarihte hayat bulduğunu kaydetti.
     Ulusal egemenliğin sembolü TBMMnin açılışının 93. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha gurur ve coşkuyla kutladıklarını vurgulayan Köşker, milletin TBMMnin açılmasıyla yönetimi ele aldığını, geleceğini belirleme hakkının yalnız kendisinde olduğunu, bu hakkı hiçbir güce devretmeyeceğini tüm dünyaya duyurduğunu vurguladı.
     Köşker, şunları kaydetti:
     "Atatürkün TBMMnin açıldığı günü bayram olarak armağan ettiği çocuklarımız, umudumuz ve geleceğimizin güvencesidir. Çocuklarımıza ve gençlerimize vatandaşı olmaktan gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak en büyük hedefimizdir. Bu vesileyle, halkımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm hemşehrilerime sağlık ve mutluluklar diliyorum."
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER