23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -AK Parti ve CHP milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları kutlama mesajı yayımladı


ADANA (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla AK Parti ve CHP Adana milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları kutlama mesajı yayımladı.
     TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yayımladığı mesajda, çocukların milletlerin geleceği olduğunu, egemenliğin ülkeler için olmazsa olmaz şartların başında geldiğini vurguladı.
     Ünüvar, 23 Nisan tarihinin ise hem egemenliği hem de çocukları aynı bayramda buluşturan gün olduğunu belirterek "23 Nisan sadece bayram değil aynı zamanda Millet Meclisimizin de açılış günüdür. Bundan tam 93. yıl önce imkansızlıklar içinde milli mücadeleyi sürdüren Türk Milleti aynı zamanda millet adına önemli kararların alındığı Millet Meclisimizin açılışını da başarmıştır" ifadelerini kullandı.
     23 Nisanın Türk Milletinin geleceğinin değiştiği tarih olduğunu anlatan Ünüvar, şunları kaydetti:
     "Türk Milleti milli mücadele hareketi sürerken geleceğe güvenle bakmayı Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ilkesiyle yol almaya devam etmiştir. Çocuklar, ülkemizin ve milletimizin geleceğidir. Bu sebeptendir ki milletimizin geleceğinin belirlendiği kararların alındığı meclisimizin açılış yıl dönümü çocuklarımıza armağan olarak bırakılmıştır. Şimdiki çocuklar birçok teknolojik yenilik ve gelişmelerle dünyaya geliyor. Teknoloji birçok kolaylık ve imkanı getiriyor ama aynı zamanda çocuklarımız için belki önceki kuşakların pek de karşılaşmadığı veya daha az karşı karşıya kaldığı problemleri de beraberinde getirmektedir. İnternet ortamında zararlı içerikler, uyuşturucu ve narkotik maddelere bağımlılığın yaygınlaşması bizlerin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi olumsuz etkilemektedir. Bilgi ve teknoloji cağında çocuklarımızı yetiştirirken bu risklerden kaçınmalarını sağlamalı ve geleceğimize güvenle bakabileceğimiz bireyler olarak yetiştirmeliyiz" ifadelerine yer verdi.
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise 23 Nisan 1920 de TBMMnin açılışıyla birlikte milletin, yönetimde asli ve tayin edici aktör haline geldiğini vurguladı.
     Gürkan, bugün artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan Cumhuriyete ve her geçen gün standartları daha çok yükselen bir demokrasiye sahip olunduğunu, bu başarıda en büyük payın, her şeyden önce millet ile onun değişim ve çok daha güçlü bir Türkiye idealini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan meclise ait olduğunu belirtti.
     Gürkan, 23 Nisan tarihinin aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısı olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:
     "İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiyesini inşa etmek için var gücüyle çalışacaklardır. Bizlerin yapması gereken ise onların milli ruh ve bilincini koruyarak güçlü Türkiyeyi inşa edecek çocuklarımıza uygun ortam ve şartları sunmaktır. Bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, ne denli ileri görüşlü olduğunu ve büyük devlet adamlığını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının şu anda Dünya ülkeleri arasındaki misyonu ve bu bayrama verilen önem ile bir kez daha görmekteyiz."
     AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç, milletin en anlamlı milli mutabakatının içinde doğmuş olan TBMMnin açılışının 93. yıldönümü, bunun sonucu olarak ortaya çıkan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının her yılki gibi coşkuyla ve büyük bir gururla kutlandığını bildirdi.
     23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramının, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısı olduğuna işaret eden Erdinç, şunları kaydetti:
     "Bu barış çağrısında, 23 Nisan Çocuk Bayramını çocuklara armağan eden TBMMnin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürkün güçlü sesi vardır. İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiyesini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Bu umutla, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini dilerim. Bayram vesilesiyle Adanalı hemşehrilerimi ve çocukları sevgiyle selamlıyorum."
     CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de mesajında, çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Türkiye Cumhuriyetinin çocukların omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesi olduğunu belirtti.
     Çocukların barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcisi olmasının yanı sıra yarınların güvencesi olduğunu vurgulayan Develi, şunları kaydetti:
     "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini çocuklar ve gençlere ülkemizi emanet etmiştir. Ulu Önderimiz, Cumhuriyete sahip çıkmanın geleceğimiz yönünden taşıdığı önemin bilincinde olduğunuzdan kuşku duymuyorum. Sizlerin, üstlendiğiniz bu tarihsel sorumluluğun gereklerini yerine getirmek için yılmadan çalışacağınıza ve ülkemizi geleceğe taşıyacağınıza inancım sonsuzdur. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir. Yaşınız ilerledikçe bu görev ve sorumluluklarınız da artacaktır. Bu milletin ferdi olmanın bu vatanın bir parçası olmanın mutluluğunu içinizde duyunuz. Bu mutluluğu geleceğe taşımak için çalışınız diyerek çocuklarımıza ve gençlerimize olan güvenini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu nedenle çocuklarımızın, gençlerimizin ve ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en derin duygularımla kutlarım."
    
     -Belediye Başkanları-
    
     Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, bu yıl millet iradesinin hayata geçirilmesinin ve TBMMnin açılışının 93. yıldönümünün kutlandığını kaydetti.
     Zenbilci, 23 Nisan 1920nin, bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğin garantisi çocuklar için bir bayram olduğunu kaydetti.
     Çocukların bugünkü dünyada en çok istismar edilen ve mağdur kesim olduğuna dikkati çeken Zenbilci, "Halen yüz binlerce çocuk dünya coğrafyasının çeşitli yerlerinde çocukluklarını bile yaşama fırsatı bulamıyor. Her gün bir yerde çocuk istismarını ve mağduriyetini okuyoruz veya görüyoruz. Tüm bu gerçekler gösteriyor ki çocuklarımıza sahip çıkmadığımız takdirde geleceğimiz tehdit altındadır. Bu nedenle bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerlerle donatarak, topluma faydalı bireyler olmasını sağlamaktır" ifadelerine yer verdi.
     Çukurova Belediye Başkanı Arıkan, Ulu Önder Atatürkün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu belirtti.
     Dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması dolayısıyla 23 Nisanın kardeşçe kutlanan ve barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı bayramlara dönüşmüş durumda olduğunu vurgulayan Arıkan, "Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER