21 Mart Dünya Ormancılık Günü

21 Mart Dünya Ormancılık Günü -Vali Öz: Ağaç ve orman yoksa hayat da yoktur


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Ağaç ve orman yoksa hayat da yoktur dedi.
     Öz, Amasya Orman Bölge Müdürlüğünce 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla çevre yolu mevkisinde düzenlenen fidan dikme programına katıldı.
     Buradaki konuşmasında ağaç ve ormanların önemine vurgu yapan Öz, İnsan hayatı için vazgeçilmez üç temel unsur var. Hava, su ve toprak. Bu üç unsura baktığımız zaman aslında hepsi ağaç ve ormana bağlı unsurlardır diye konuştu.
     Öz, şunları kaydetti:
     Orman yoksa temiz hava yoktur, orman yoksa kirlilik vardır. Orman yoksa erozyon vardır, heyelan vardır, toprak yoktur. Orman yoksa su yoktur. Aslına bakılırsa ağaç ve orman yoksa hayat da yoktur. Başka çok söze de gerek yok. Hem Amasyamız da hem de ülkemizde son zamanlarda ormanın korunması ve genel olarak çevreye duyarlılık ile ağaçlandırma konusunda önemli çalışmalar var. Türkiyede ormanlık alanların oranı yüzde 27, ilimizde yüzde 37-38lerde. Biz Türkiye ortalamasının üzerlerindeyiz. Daha fazlasına da ihtiyacımız var. Ormanlarımızı daha geliştirmek zorundayız.
     Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise yeşil bir Amasya için gerekli adımları attıklarını söyledi.
     Amasyanın ağaçlandırılması için Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerinin özverili bir şekilde çalıştığını ifade eden Özdemir, son 4 yıl içinde Amasya Belediyesi tarafından 47 bin fidanın toprakla buluştuğunu kaydetti.
     Amasya Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, ormanların geliştirilmesi ve orman köylüsünün gelir düzeyinin artırılması yönünde çeşitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi.
     Odun dışı orman ürünlerinin üretimine önem verdiklerini kaydeden Ceylan, 2012 yılında başlayan çalışmalar kapsamında badem, kuşburnu ve alıç gibi 1 milyon 100 bin odun dışı orman ürünleri fidanı üretildiğini belirtti.
     Konuşmaların ardından 1 hektarlık bir alanda 2 bin adet kara çam ve sedir dikildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER