2020 Olimpiyat Oyunlarına doğru

2020 Olimpiyat Oyunlarına doğru -Spor Genel Müdürü Baykan: "2020 Olimpiyat Oyunları ile ilgili göstergeler Türkiyeyi şanslı gösteriyor ancak önemli olan 17 Eylülde düzenleyici ülke olabilmek"


KONYA (A.A) - Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 2020 Olimpiyat Oyunları ile ilgili göstergelerin Türkiyeden yana olduğunu belirterek, "Ancak önemli olan 17 Eylülde düzenleyici ülke olabilmek" dedi.
     Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersinde yapılacak 17. Akdeniz Oyunlarına çok kısa bir süre kaldığını, hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.
     Aynı süreçte bir de U20 Dünya Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Baykan, Bu iki büyük uluslararası organizasyon, 2020 Olimpiyatlarına İspanya mı, Japonya mı yoksa biz mi ev sahipliği yapacağız- noktasında önemli bir gösterge olacak. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz diye konuştu.
     Akdeniz Oyunları için Mersindeki tesisleri tamamlama işlerinin devam ettiğini aktaran Mehmet Baykan, stadyum dışındaki tesislerin büyük oranda hazır hale geldiğini açıkladı.
     Organizasyonla ilgili faaliyetlerin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın direktifleri doğrultusunda devam ettiğini vurgulayan Baykan, şunları kaydetti:
     "Kusursuz organizasyon için her tülü gayret, planlı bir şekilde gösteriliyor. Haftalık mesaimizin önemli bir bölümünü Mersinde geçiriyoruz. Bir taraftan da 2020 Olimpiyatlarına hazırlık sürecini devam ettiriyoruz. 2020 Olimpiyat Oyunları ile ilgili göstergeler Türkiyeyi şanslı gösteriyor ancak önemli olan 17 Eylülde düzenleyici ülke olabilmek."
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 2020 Olimpiyat Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER