2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya

2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına doğru -FIFA yetkilileri Gaziantep Kamil Ocak Stadında incelemelerde bulundu -FIFA Müsabakalar Sorumlusu Martin: Turnuva boyunca Gaziantep halkının tribünleri doldurmasını bekliyorum


GAZİANTEP (A.A) - Türkiyede yapılacak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde karşılaşmaların oynanacağı statları gezen FIFA yetkilileri, Gaziantepe gelerek Kamil Ocak Stadında incelemelerde bulundu.
     Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yerel Organizasyon Komitesi eşliğinde stadı gezen FIFA heyeti, notlar aldı. FIFA heyetinin incelemesinin ardından Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, TFF Uluslararası Etkinlikler ve Dış İlişkiler Koordinatörü ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Direktörü Süheyl Önen, Gaziantepspor Genel Müdürü Ufuk Şepik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Vali Yardımcısı Özdemir, FIFAnın önemli bir organizasyon için Gaziantepi seçmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Gaziantepin dünyanın yıldız şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Özdemir, Sanayi ve kültürün ön planda olduğu şehirde, spora karşı da duyarlılık var. Yerel yönetimlerimiz spora ait her türlü altyapıyı hazırlıyorlar. Bu organizasyonu başarıyla gerçekleştirmek için Valilik olarak üzerimize düşen görevi yapacağız dedi.
     Belediye Başkan Vekili Göksen de belediye olarak taraftar ve sponsorluk konusunda destek vereceklerini, organizasyonun kentte yeni bir çığır açacağını söyledi.
     Turnuva Direktörü Süheyl Önen ise FIFA heyetiyle beraber müsabakaların yapılacağı şehirleri gezdiklerini, operasyonel faza geçildiği için FIFA yetkililerinin uygulamayla ilgili eksikleri incelemeye başladığını kaydetti. Organizasyon kapsamında Gaziantepte 8 müsabakanın yapılacağını aktaran Önen, Buradaki eksiklikler gideriliyor. Bizim tek beklentimiz stadın dolması. Organizasyonu Gaziantepli futbolseverlerle beraber yaşamak istiyoruz. Bu konuda yerel yöneticilerin yardımını bekliyoruz diye konuştu.
     FIFA Müsabakalar Sorumlusu Martin ise Gaziantepe turnuvaya ev sahipliği yapacak Kamil Ocak Stadyumunda son denetlemeleri yapmak üzere geldiklerini belirtti.
     Bilet, pazarlama, medya alanı, televizyon yayını ve çim gibi kategorilerde stadın denetlendiğini anlatan Martin, Turnuva boyunca Gaziantep halkının tribünleri doldurmasını bekliyorum. 20 Yaş Altı Dünya Kupası FIFAnın maç takviminde çok önemli bir yer tutuyor. Aynı zamanda FIFAnın en önemli ikinci organizasyonu. Geleceğin yıldızları yazın burada olacak şeklinde konuştu.
     Gaziantepspor Genel Müdürü Ufuk Şepik de organizasyonun şehre ayrı bir renk ve hava katacağını vurgulayarak, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasında sporseverleri burada ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Gaziantepspor olarak tesislerimizde gereken her türlü hazırlık özveriyle yapılacak. Başarılı bir organizasyon geçireceğimizi düşünüyorum dedi.
     Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan da organizasyona her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından müsabakaların maskotu Kanki, Gaziantepli yöneticilere FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası sembolik bileti ve futbol topu hediye etti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER