2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya

2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına doğru -FIFA yetkilileri, Rize Yeni Şehir Stadında incelemelerde bulundu


RİZE (A.A) - Türkiyede yapılacak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde karşılaşmaların oynanacağı statları gezen FIFA yetkilileri, Rizeye gelerek Yeni Şehir Stadında incelemelerde bulundu.
     Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yerel Organizasyon Komitesi eşliğinde stadı gezen FIFA heyeti, notlar aldı.
     FIFA heyetinin incelemesinin ardından Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ve Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baltacı, basın mensuplarına açıklama yaptı.
     Vali Çakır, organizasyonun Türkiyenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirterek, Türkiyede dünyanın en önemli spor faaliyetlerinden birine ev sahipliği yapmak son derece önemli. Özellikle 3 maçın Rizede yapılacak olması, Rizenin spora ilgisinin göstergesi olacak. Eksikliklerin tamamlanması ile önemli bir sınav vereceğiz. Sporseverlerin milli takımımızın da maçının oynanacağı bu stadı dolduracağından en ufak bir şüphemiz yok. Çünkü en önemli prestij dolu türbinler olacak dedi.
     FIFA Müsabakalar Sorumlusu Martin ise Rizede grup ve çeyrek final karşılaşmalarının yapılacağını ifade ederek, Burada FIFA standartlarına uygun tesis var. Geriye kalan sadece Rizeliler gelip genç yıldızlara sahip çıksınlar diye konuştu.
     Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, ufak tefek eksikliklerin kaldığını, bunların da giderilmesi için yoğun çaba harcadıklarını, her kesimin bu organizasyona sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
     TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ise şampiyonadaki 7 ilden biri olan Rizenin en güzel şekilde ev sahipliği yapacağına inandığını belirtti.
     Çaykur Rizespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baltacı ise Çaykur Rizespor camiası olarak organizasyona her türlü desteği sağladıklarını kaydetti.
     Toplantıya katılan Vali Çakır ve beraberindekiler, konuşmaların ardından turnuvanın maskotu Kanki ve sembolik bilet ile fotoğraf çektirdi.
     Rize Yeni Şehir Stadında 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası grup ve çeyrek final müsabakalarının yapılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER