2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi, gazeteci Ramazan Şanıvar, ADSİAD yönetimine olimpiyat ve Akdeniz Oyunlarını anlattı


ADANA (A.A) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi, gazeteci Ramazan Şanıvar, Akdeniz Oyunlarının Akdenize kıyısı olan ülkeler arasında 4 yılda bir düzenlenen ve olimpiyat oyunlarından sonra en fazla branş ve sporcu ile gerçekleştirilen spor yarışması olduğunu söyledi.
     Şanıvar, tanıtım çalışmaları kapsamında Adana Sanayici ve İşadamları Derneğinde (ADSİAD) Akdeniz Oyunları ve olimpiyatlarla ilgili bilgi verdi.
     Akdeniz Oyunlarının 42 yıl aradan sonra Türkiyede yapılacağına dikkati çeken Şanıvar, Akdeniz Oyunları kapsamında kano, kürek, hentbol ve binicilik karşılaşmalarının Adanada yapılacağını, iş dünyasının tanıtım ve gönüllü çalışmalarının önemine değindi.
     Okullarda, sivil toplum örgütlerinde ve iş dünyasında olimpiyatların ve oyunların Türkiyede oluşturacağı katma değerin önemini anlattığını belirten Şanıvar, "25 ülkeden 6 bin sporcu, 6 bin hakem ve yönetici Mersin ve Adanaya gelecek. Ortak hedefimiz oyunlar konusunda herkesi bilinçlendirmektir" dedi.
     Şanıvar, olimpiyatların ve uluslararası oyunların barışı ve dostluğu simgelediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Olimpiyatların olduğu ülkelerde savaş varsa durdurulacağı taahhüt edilir. İdam cezası alanların cezaları ertelenir. Bu bilinçle olimpiyatların ve oyunların önemini daha iyi kavramamız gerekiyor. Akdeniz Oyunları için gönüllü bir orduyla çalışıyoruz. Oyunlar kapsamında Mersin ile birlikte Adana da önemli tesisler kazanacak. Akdeniz Oyunları, 2020 yılında yapılacak olimpiyatlara aday olan Türkiye için önemli bir referans olabilir."
     Sunumu için Şanıvara teşekkür eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise Akdeniz Oyunlarının Adanada yapılacak bölümü için tüm üyelerine çağrıda bulunduklarını, Mersin ve Adanada gerekli protokollere imza attıklarını hatırlattı.
     Adananın uluslararası spor merkezlerinin önemli bir yeri olabileceğini, Akdeniz Oyunları aracılığıyla etkin bir tanıtım gerçekleştirebileceğini belirten Sönmez, "Adana-da, eğitim, sağlık, kültür-sanat, turizm ve spor alanında gerçekleştirecek atılımlar için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz" dedi.
     Konuşmaların ardından Şanıvar, Süleyman Sönmeze Akdeniz Oyunları rozeti takıp, oyunlar kapsamında hazırlanan anahtarlık, tişört ve şapka hediye ederken, Sönmez de ADSİADın "Adanayı Seviyorum" projesi kapsamında yaptırdığı tişört ve şapkayı sundu.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER