2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: -2013 Akdeniz Oyunları, Türkiyenin 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapma talebinde bulunması açısından önem taşıyor


MERSİN (A.A) - Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2013 Akdeniz Oyunlarının, Türkiyenin 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapma talebinde bulunması açısından önem taşıdığını belirtti.
     Atalay, İl Özel İdaresinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanlar Konseyine katılan gazetecilere yönelik düzenlenen Akdeniz Oyunları Bilgilendirme Toplantısında, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde gerçekleştirdikleri 2013 Akdeniz Oyunlarına başvuru sürecini değerlendirdi.
     Çok iyi hazırlanarak, 2007de İtalyanın Pescara kentinde yapılan oylamaya katıldıklarını anımsatan Atalay, Valimiz ve belediye başkanımız çok iyi bir çalışma temposu sergilerken, Başbakanımız ve bakanlarımız da hiçbir desteği esirgemedi. Çok iyi çalışmıştık. Organizasyonu kendimizin biliyor, avucumuzun içinde görüyorduk. Ancak oylamada kaybettik. Oyunlar parasızlık yüzünden Yunanistanda yapılamayınca, geri bize verildi dedi.
     Akdeniz Oyunlarının Akdeniz ülkelerinin katıldığı, olimpiyatlardan sonra dünyada ikinci büyük sportif organizasyon olduğuna işaret eden Atalay, şöyle devam etti:
     Organizasyona güçlü spor geleneğine sahip İspanya, İtalya gibi ülkeler de katılıyor. Bu organizasyon bir şehre çok şeyler katmaktadır. En önemlisi yapıldığı şehrin dünyaya tanınmasına imkan sağlıyor. İnanıyorum ki bu organizasyon ile Mersinin makus tarihi değişecek. Bu süreçte en büyük destekçi basın mensuplarıdır. Adaylık sürecinden itibaren iyi bir sınav veren Mersin basınının, bugünden itibaren de tanıtımı hızlandıracak, eksikliklerin giderilmesini sağlayacak, etkin ve halkı bilgilendirecek yayıncılık yapacaklarını düşünüyorum. Bu organizasyondan alnımızın akıyla çıkacağız ve Mersini dünyaya açacağız.
     Türkiyenin spor organizasyonlarında büyük yol kat ettiğini vurgulayan Atalay, İşte 2020 Olimpiyat adaylığımız yolunda son büyük golümüz Mersin olacak. 2013 Akdeniz Oyunları, Türkiyenin 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapma talebinde bulunması açısından önem taşıyor. Çünkü 2020ye kadar yapacağımız tüm organizasyonlar olimpiyat için gücümüze güç katacak diye konuştu.
    
     -Türk mucizesini gerçekleştireceğiz-
    
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu da hazırlık süreci 6 yıl olarak öngörülen Akdeniz Oyunlarının Mersine 2 yıl gibi kısa bir süre kala verildiğini belirterek, Yaptığımız çalışma ve hazırlıklarda kısa süre içsinde nasıl Türk mucizesi gerçekleştirdiğimizi göreceksiniz dedi.
     Akdeniz Oyunları kapsamında yeni stat, kapalı spor salonu, tenis kortları, atış poligonu, yüzme havuzu, yurt tesisleri gibi önemli projelerin Mersine kazandırılacağını ifade eden Güzeloğlu, Bu çalışmaların hepsi 1,5 yıllık süre içinde, bu ülkenin kaynaklarıyla, işçisiyle, mühendisiyle tamamlanarak 2013 yılının Haziran ayı öncesinde bitecek diye konuştu.
     Güzeloğlu, toplantıda ayrıca Mersindeki çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler de verdi.
     TGF Genel Başkanı Atilla Sertel ise Mersinin dışardan bakıldığında dil, din, ırk fark etmeksizin son derece uzlaşı içerisinde bir yaşam kültürü oluşturmuş şehir olduğunu söyledi.
     Bu durumun yerel yönetimlere de yansıdığını ifade eden Sertel, Mersindeki gazeteciliği önemsediğini de vurguladı.
     Sertel ayrıca genel olarak yaşadıkları sorunların çözümü konusunda Basın ilan Kurumu Genel Müdürü Atalayın toplantılarına katıldığını kaydetti.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise 3 dönemlik başkanlığı dönemimde kültür ve sanat çalışmalarına önem verdiğini belirtti.
     TGF Başkan Yardımcısı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal da Mersinin 10 bin yıllık tarih, kültür, sanat ve ticaret kenti olduğunu bildirerek, 10 yıl önce başlatılan Akdeniz Oyunları sürecinin şehir için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.
     Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy, konuşmaların ardından katılımcılara oyunlarla ilgili sunum yaptı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Anıl Bağrık / Musa Samur
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER