2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Mersin Valisi Güzeloğlu: -Erdemlide yapımına başlanan atış poligonu en geç 300 günde tamamlanacak


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli ilçesinde yapımına başlanılan atış poligonunun 300 günde tamamlanacağını bildirdi.
     Güzeloğlu, Gücüş köyü Sakızlı mevkisindeki poligon inşaatını 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taka Aksoy, Kaymakam İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim İlhami Koç ile gezerek bilgi aldı.
     Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın atış poligonu tesisleri inşaatında inceleme yapacağını belirten Güzeloğlu, yapımı süren tesisinin spor ve ekoturizmin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
     Güzeloğlu, tesisin Türkiyenin en nitelikli spor tesislerinden biri olacağına işaret ederek, şu bilgileri verdi:
     Erdemlide yapımına başlanan atış poligonu en geç 300 günde tamamlanacak. Toplam 307 dekar alan üzerine kurulacak tesis 33 milyon 600 bin liraya mal olacak. Bu tesis aynı zamanda uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak nitelikte olacak. Tesisteki kapalı ve açık alanda aynı anda 10 bin kişi korumalı olarak etkinlikleri her açıdan izleyebilecek.
     Çeşmeli-Taşucu arasındaki otoban bağlantısı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de hatırlatan Hasan Basri Güzeloğlu, Erdemli Belediyesinin bağlantı yolları ile ilgili yaptığı imar çalışması şu anda askıda. Otoban hemen atış poligonunun yanından geçecek. Böylelikle hem tesisin, hem de ilçenin önemi daha da artacak dedi.
     (DÇ-VEG-AYC-FFS)
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER