2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -GESİM tarafından, oyunlar sırasında Mersinin tanıtımının yapılması amacıyla Silifke ilçesinde turistik ve hediyelik eşya semineri düzenlendi


MERSİN (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürlüğünce (GESİM), Akdeniz Oyunları sırasında Mersinin tanıtımının yapılması amacıyla Silifke ilçesinde turistik ve hediyelik eşya semineri düzenlendi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Silifke Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen seminere, Yeditepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ozanay Omur, Kültür ve Turizm Bakanlığından Müşavir Şeyda Odabaşı, folklor araştırmacısı Yılgın Demir Dalar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü şube müdürleri Güzide Karamık, Zülal Kangın ve yöreye has hediyelik eşya yapan vatandaşlar katıldı.
     Odabaşı, seminerde yaptığı konuşmada, Akdeniz Oyunları için şehre çok sayıda sporcu ve turist geleceğini belirterek, amaçlarının gelen sporcuların ve turistlerin ülkelerine hediye olarak götürebileceği şehre özgü ürünlerin yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
     Her şehirde o şehre özgü ürünün olması gerekirken farklı şehir ve ülkelerin ürününü gördüklerini ifade eden Odabaşı, Doğal olarak insanlar da Bu şehrin ürünleri yok mu- diye soruyor. Özellikle turistler artık gözü kapalı alışveriş yapmıyor. Buraya gelmeden önce şehrin özelliklerini araştırıyor ve giderken de o yöreyi tanıtan nitelikli ürünü tercih ediyor. Onun için Mersin7e özgü ürünler yapmalıyız dedi.
     Odabaşı, ürünü yapmanın yanında pazarlamanın da büyük önem taşıdığına değinerek ilk hedeflerinin yapılan ürünleri Akdeniz Oyunlarında tanıtmak, daha sonra da bakanlık olarak bu ürünleri alıp pazarlamasını yapmak olduğunu bildirdi.
     Prof. Dr. Ozanay Omur ise bir ürünü yaparken aklın büyük önem taşıdığını belirterek İyi kimlikli bir ürünü yapmak için akıl ve yaratıcılık lazım. Ayrıca üretici de ürün kadar nitelikli olmalı. Mühim olan maliyeti pazara uygun, satılabilir ürün yapmak diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER