2012

2012-2013 eğitim öğretim yılına doğru -Tavşanlıdaki okullar, 4+4+4 diye bilinen yeni eğitim öğretim sistemine göre düzenlendi


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, ilçedeki ilk ve orta dereceli okulların, 4+4+4 diye bilinen yeni eğitim öğretim sistemine göre düzenlendiğini bildirdi.
     Hatipoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, 12 yıllık zorunlu eğitime geçişte okulların mümkün olduğunca 1-4, 5-8 ve 9-12 sınıflar olarak ilk, orta ve lise şeklinde ayrılmasının planlandığını ve buna göre çalışma yapıldığını söyledi.
     İlçedeki 47 ilkokulda bin 693 çocuğun birinci sınıfa uyum programına başladığını belirten Hatipoğlu, 48 okul ve anasınıflarında bin 920 öğrencinin yaş gruplarında öğrenime devam edeceğini anlattı.
     Hatipoğlu, 13 lisede 9 sınıfa bin 600 öğrencinin devam edeceğini dile getirerek, diğer okullara uzaklıkları göz önüne alınarak Subaşı ve Cumhuriyet ilköğretim okullarında ilkokul ve ortaokulun aynı binalarda düzenlendiğini ifade etti.
     Okulların küçük onarımlarının, aktarılan 268 bin lira ödenekten 261 bin 444 lirası harcanarak gerçekleştirildiği bilgisini veren Hatipoğlu, çeşitli okulların doğalgaz dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
     Hatipoğlu, yeni eğitim öğretim yılında ailelere, öğrencilerin yanlarında olması, dert ve sıkıntılarını dinlemesi, sorunlarının çözümünde destek vermesini önererek, Çocukların iyi bir şekilde yetişmesi, onların doğru ve yararlı faaliyetlere yönlendirilmesinde öğretmenleri ve okul idaresiyle diyalog içinde olurlarsa arzulanan eğitim seviyesine ulaşılacağına inanıyorum. Yeni eğitim öğretim yılı herkese hayırlı olsun dedi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER