2012 Konya Ekonomi Ödülleri Töreni

2012 Konya Ekonomi Ödülleri Töreni -Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Hamdolsun ki son dönemde ülkemizin yükselişine paralel olarak şehirlerimiz de yeni bir kimlikle, sadece Türkiye ölçeğinde değil, çevre bölge ve ülkeler ölçeğinde değil,


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiyenin yükselişi güçlü bir siyasi irade ve siyasi istikrar ile gerçekleşti dedi.
     Davutoğlu, bir otelde düzenlenen 2012 Konya Ekonomi Ödülleri Töreninde, her yıl olduğu gibi bu yıl da Şeb-i Arusun birlikte yaşandığını söyledi.
     Bugün sadece manevi bir beraberliğin değil, manevi beraberliği tamamlayan izzet ve onuru, manevi birlik ve beraberlikle takviye edecek olan birçok iktisadi adımın, kalkınma projesinin de hayata geçtiği bir gün olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, dün entegre, bütüncül kalkınmanın işareti olan bir çok tesisin açılışının yapıldığını hatırlattı.
     Bir tarafta Bağbaşı Barajı, Mavi Tünel, su gibi aziz ol hükmünce hepimizin suyla kaynaşacağı projeler; diğer tarafta hastaneler, kültür yatırımları, okullar açıldı diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
     Hamdolsun. Ülkeler yükselirken, o ülkelerin derinliğine sahip olan şehirler de birlikte yükselir. Tarihte hiçbir dönem yoktur ki bir ülke yükselmiş olsun ama şehirleri yükselmemiş olsun. Hamdolsun ki son dönemde ülkemizin yükselişine paralel olarak şehirlerimiz de yeni bir kimlikle, sadece Türkiye ölçeğinde değil, çevre bölge ve ülkeler ölçeğinde değil, küresel ölçekte de yepyeni modellerle yükseliyorlar. Türkiyenin yükselişi güçlü bir siyasi irade ve siyasi istikrar ile gerçekleşti. Bu noktada ülke adına Sayın Başbakanımıza teşekkür borçluyuz. Bu yükseliş esnasında Anadoludaki ilk başkentimiz ve ebediyen de başkent kimliğini koruyacak olan Konyamız da hem maddi hem manevi kalkınmayı birlikte barındıran büyük yükseliş dönemi yaşıyor.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya / Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 2012 Konya Ekonomi Ödülleri Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER