20 yıldan bu yana taş koleksiyonu

20 yıldan bu yana taş koleksiyonu yapıyor -Antalyanın Alanya ilçesinde çiftçilik yapan Ali Uyar, 20 yıldan bu yana kendisine ilginç gelen, değişik renk ve görünüşü olan yaklaşık bin 500 taş biriktirdi -Uyarın topladığı t


ANTALYA (A.A) - Mustafa Kurt - Alanyada çiftçilik yapan Ali Uyar, 20 yıldan bu yana kendisine ilginç gelen, değişik renk ve görünüşü olan yaklaşık bin 500 taş biriktirdi.
     İlçenin Avsallar beldesinde çiftçilik yapan Ali Uyar (41), AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşlara ilgisinin gençlik yıllarında başladığını belirtti.
     Yaklaşık 20 yıl önce dağlarda bulduğu ilginç taşları toplayarak taş koleksiyonu oluşturmaya başladığını anlatan Uyar, Sokakta, tarlada, ormanda, bahçede bulduğum ilginç şekilli taşları topladım. Annem ise bana hep toplamamamı söylerdi. Ama ben yine yıllarca toplamaya devam ettim dedi.
     Bugün değişik renk, şekil ve ebatlarda bin 500 civarında taştan oluşan bir koleksiyona sahip olduğunu dile getiren Uyar, taşların oldukça fazla olmasından dolayı koyacak yerin sorun olmaya başladığını kaydetti.
     Taşların bir bölümünü evinin alt katında kullanmadığı bir odada sakladığını belirten Uyar, büyük ebatlardaki taşları ise evinin önündeki duvarın üzerinde sergilediğini söyledi.
    
     -Taşlardan oluşan sergi açtı, fakat ilgi görmedi-
    
     Uyar, taşlardan oluşturduğu koleksiyon ile yaklaşık 2 yıl önce belediye binasının bahçesinde bir sergi açtığını, ama beklediği ilgiyi görmediğini ifade ederek, Taş sergim yerli halktan ilgi görmedi. Ama yabancılar oldukça ilgi gösterdi. Zaten amacım para, şöhret değil. İnsanların doğada nelerle karşılaşabileceğini göstermek istedim diye konuştu.
     Ali Uyar, topladığı taşlar arasında üzerinde Arapça Allah yazan bir taşın kendisi için büyük öneminin olduğunu vurgulayarak, Topladığım taşlar arasında ay yıldız, çiçek desenli, ayakkabı, yumurta şeklinde pek çok taş var. Ama benim için en değerli olanı Arapça Allah lafzı yer alan taş diye konuştu.
     Özellikle son 2 yıldan bu yana daha fazla taş topladığını, taşlarını herkesin görmesini istediğini kaydeden Uyar, kendisine ilginç gelen taşları bundan sonra da toplamaya devam edeceğini söyledi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 20 yıldan bu yana taş koleksiyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER