2

2-B kapsamındaki arazilerin satışı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Defterdarı Kenan Bilgehan, 2-B kapsamındaki arazilerin satışında rayiç bedelin yüzde 70den yüzde 50ye indirildiğini bildirdi.
     Bilgehan, yaptığı yazılı açıklamada, 2-B olarak adlandırılan arazilerin hak sahiplerine satışına 13 Şubattan itibaren başlandığını belirtti.
     Söz konusu arazilerin satışındaki rayiç bedeli yüzde 70den yüzde 50ye indirdiğini vurgulayan Bilgehan, şunları kaydetti:
     15 Mart 2013 tarihli 6444 Sayılı Yasa, tamamen ve münhasıran bilfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılan ve üzerinde tarımsal amaçlı yapılar ile sürekli ikamet amacıyla kullanılan konut hariç, yapı bulunmayan yerler için satış bedeli rayiç bedelin yüzde 50si üzerinden hesaplanır Bu şekilde satılan taşınmazların sonradan farklı amaçla kullanılması halinde taşınmazın satış tarihi itibariyle rayiç bedelinin yüzde 70 üzerinden hesaplanacak bedel esas alınarak aradaki fark, kanuni faiziyle birlikte kayıt malikinden tahsil edilir şeklinde değiştirilmiştir.
     Bilgehan, bundan böyle başvuru ücreti alınmayacağını, taksit miktarların da 5 yılda 10 eşit taksit ve 6 yılda 12 eşit taksit şeklinde yeniden düzenlendiğini aktardı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER