2. Uluslararası Denizli Cam Festivaline doğru

2. Uluslararası Denizli Cam Festivaline doğru -Festivale yurt dışından 4 cam sanatçısı konuk olacak


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl 24-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 2. Uluslararası Denizli Cam Festivaline 4ü yurt dışından çok sayıda sanatçının katılacağını söyledi.
     Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli Belediyesinin kültür ve sanat anlamında çeşitli festivaller düzenlediğine işaret ederek, ilkini 2011 yılında düzenledikleri ve Türkiyenin ilk cam festivali olma özelliğini taşıyan festivali bu yıl 2. kez gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     "2. Uluslararası Denizli Cam Festivali, 24-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ve bu sene de unutulmaz bir efsane olacak. Festivale yurt dışından 4 sanatçı ile Türkiyenin çeşitli yerlerinden sanatçılarımız katılacak. Sanatçılar, festival boyunca Denizlide muhteşem gösteriler sergileyecek. Ücretsiz ve herkese açık olan bu festivalde ziyaretçiler sanatçıları izlemekle ve konferanslara katılmakla kalmayacak, festivalin son günü açılışı yapılacak heykele sanatçılarla beraber emek verebilecek."
     Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleşecek festivalde, cam sanatıyla uğraşan sanatçılar gösteri sunacak, izleyiciler cam boncuk denemesi yapacak, cama dekor yapma aktivitesine katılacak.
     Festivalde İtalyadan Gianni Toso, Lucio Bubacco ve Vittorio Costantini, ABDden Sally Prasch ile Anadolu Üniversitesinden Doç. Mustafa Ağatekinin yanı sıra pek çok sanatçı, cam sanatıyla ilgili aktivitelerde bulunacaklar.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Denizli Cam Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER