2 gün hiç uyamadan organ nakli

2 gün hiç uyamadan organ nakli yaptılar -Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsünde 4 gün içinde 9 böbrek, 3 karaciğer ve 1 kalp nakli gerçekleştirildi -Merkez Müdürü Doç. Dr. Dinçkan: -"


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsünde görevli doktorlar, 2 günü hiç uyumamak üzere 4 gün içinde 9 böbrek, 3 karaciğer ve 1 kalp nakli gerçekleştirildi.
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok yoğun tempolu bir haftayı geride bıraktıklarını söyledi.
     Organ nakli merkezinin her türlü naklin yapılabildiği örnek merkezlerden olduğunu vurgulayan Dinçkan, 4 gün içinde 9 böbrek, 3 karaciğer ve 1 kalp nakli gerçekleştirdiklerini ifade etti. Dinçkan, 4 gün önce ilk olarak çapraz nakil yaptıklarını anlatarak, Bahide Hündürün böbreğinin Turgut Sarıkayalıya, Bahide Hündürün eşi Oğuz Hündüre ise Turgut Sarıkayalının annesi Hatice Sarıkayalının böbreğini naklettiklerini belirtti.
     İbrahim Köknarın, kardeşi Murat Köknara, Mehmet Oymanın, annesi Azize Oymana, Dilek Gürsoyun ise babası Şeyho Çelike böbrekleriyle hayat verdiğini ifade eden Dinçkan, 51 yaşındaki Ali Ayazoğlu, 3 yaşındaki İlker Pekdemir, 2 yaşındaki Nezlihan Bozdoğan ve 46 yaşındaki Fatma Balın da kadavradan bağışlanan böbreklerle hayata tutunduğunu söyledi.
     Dinçkan, 32 yaşındaki Fatih Acıcanın 38 yaşındaki ağabeyi Gökhan Acıcana, 42 yaşındaki Ramazan Acıcanın 2 yaşındaki oğlu Efe yalçına karaciğerini verdiklerini dile getirerek, kadavradan alınan karaciğerin de Namık Yıldıza nakledildiğini bildirdi.
     Dinçkan, Prof. Dr. Ömer Bayazıd başkanlığında gerçekleştirilen ameliyatla da 29 yaşındaki Mehmet Bülteye kalp nakledildiğini belirtti.
    
     -4 günde 13 kişiyi hayata bağlandı-
    
     Dinçkan, şöyle konuştu:
     "2 gün hiç uyumadan sürekli nakil yaptık. Yorgunluğumuz nakil yaptığımız kişilerin sağlığına kavuştuğunu görünce geçti. Organ nakli, 4 günde 13 kişiyi hayata bağladı. Bizi, özelikle çocukların hayata tutunması çok duygulandırıyor. Örneğin 11 aylık bir çocuk, 2 çocuğa hayat veriyor. Bu kadar yorgunluğun üzerine hem çocukların hem de yetişkinlerin organ yetmezliğinden kurtulması bizim için en büyük mutluluk kaynağı. Hastaların iyi olması için elimizden geleni yapıyoruz."
     Dinçkan, Türkiyede Sağlık Bakanlığı listesine kayıtlı 20 bin böbrek, 350 karaciğer ve 250 civarında da pankreas nakli bekleyen hasta bulunduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıcı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 2 gün hiç uyamadan organ nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER