19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği

19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği Konferansı -TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Osman Faruk Loğoğlu: -Patriotların Türkiyeye neden gönderildiği yönünde tatmin edici açıklama yapılmalı, Suriyeden gelebilecek füze saldır


ANTALYA (A.A) - TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Faruk Loğoğlu, Patriotların Türkiyeye neden gönderildiği yönünde tatmin edici açıklama yapılmalı, Suriyeden gelebilecek füze saldırısı olduğu söyleniyor ama bence Beşar Esedin yapacağı en son şey Türkiyeye saldırmak olacaktır dedi.
     Loğoğlu, Antalyada devam eden 19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği Konferansında gerçekleştirilen Türkiye ve NATOnun Değişen Rollerindeki Gelişimler konulu oturumda yaptığı konuşmada, NATOnun değişimi hakkında açıklamalarda bulundu.
     NATOnun Sovyetler Birliğinin yıkılışına kadar kitap üzerine kurulmuş bir oluşum olduğunu, ancak son dönemlerde farklı problemler, zorluklar karşısında değişim yaşadığını söyleyen Loğoğlu, NATOnun dönüşümünü devam ettirmesi ve küresel bir kuruluş gibi hareket etmesi gerektiğini savundu.
     NATO ile Türkiye arasındaki ilişkiye değinen Loğoğlu, Türkiye NATOnun güvenilir ve sadık bir ülkesi olmuştur ifadesinden rahatsız olduğunu, bu ifadenin Türkiye ya da diğer ülkelerin güvenilirliği, sadakati konusunda şüphe durumu yarattığını söyledi.
     NATOnun tehlikelere, sorunlara karşı önleyici ve koruyucu eylemleri harekete geçirmesi gerektiğini vurgulayan Loğoğlu, tehlikelerin üye ülkelerin sınırlarına yaklaşmadan önlenmesi gerektiğini kaydetti.
     NATOnun çözüme kavuşturamadığı sorunlardan birinin terör konusu olduğunu ifade eden Loğoğlu, Terörizm konusunun NATOnun gündemine getirilmesi için uzun süre çaba gösterildi. Uzun süren çabaların ardından NATOnun çıkarına olabileceğine karar verildi. Ancak NATO ülkelerinin büyük bölümü Türkiye ile aynı görüşe sahip değil diye konuştu.
    
     -Türkiyenin NATOdan Patriot talebi-
    
     Türkiyenin Suriye sınırına yerleştirilmesi için NATOdan Patriot talep etmesini değerlendiren Osman Faruk Loğoğlu, Patriotların neden talep edildiği ve Türkiyeye getirildiği konusunda kapsamlı bir açıklama yapılmadığını kaydetti.
     Patriotların Suriyeden gelebilecek füze saldırısına karşı geldiği yönünde açıklama yapıldığını anlatan Loğoğlu, Patriotların Türkiyeye neden gönderildiği yönünde tatmin edici açıklama yapılmalı, Suriyeden gelebilecek füze saldırısı olduğu söyleniyor, ama bence Beşar Esedin yapacağı en son şey Türkiyeye saldırmak olacaktır. Buradaki problem Patriotların Türkiyeye gelmesi ile ilgili değil, Türkiyenin yeteri kadar gelişmiş füze savunma sistemi yok, Türkiyenin savunma sistemine ihtiyacı var dedi.
     NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, soru-cevap bölümünde, Loğoğlunun Patriotlar konusundaki açıklamasına değinerek, Türkiyenin Suriyeyi saldırma amacı gütmediğini belirtti. Türkiyenin asıl isteğinin Suriyeden kaçıp, Türkiyeye sığınan mültecilere karşı bir çözüm bulunması olduğunu anlatan Alaboyun, bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.
     Osman Faruk Loğoğlu da Türk Hükümetinin Suriye karşısındaki politikasının çatışmaları daha da keskinleştirdiğini ileri sürdü. Muhaliflere her türlü destek sağlandığını ifade eden Loğoğlu, (Suriyeye saldırmayacağız) diyoruz ama daha kötüsünü yapıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER