19. Altın Koza Film Festivaline doğru

19. Altın Koza Film Festivaline doğru -Festival kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasında finale kalan filmler belli oldu


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, 17-23 Eylül tarihinde düzenlenecek 19. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasında finale kalan filmler belli oldu.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 19. Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarının belli olduğunu kaydetti.
     Güzel sanatlar ile iletişim fakültelerinin sinema-televizyon bölümlerine devam eden öğrencilerin katılabildiği ve filmlerin belgesel, canlandırma, deneysel, kurmaca dallarında değerlendirildiği yarışmaya bu yıl, çeşitli üniversitelerden 4 dalda 170 eserin başvurduğunu ifade eden Aldırmaz, eserlerden 10unun kurmaca, 9unun deneysel, 5inin canlandırma ve 6sının da deneysel dalda yarışmaya hak kazandığını bildirdi.
     Aldırmaz, yarışmanın ön değerlendirme kurulunda Selim Demirdelen (yönetmen), Ceylan Özçelik (TV kültür-sanat programı yapımcısı) ve Asiye Dinçsoyun (oyuncu) yer aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Finalist filmleri değerlendirecek isimler ise Veli Kahraman (sanat yönetmeni), Lamia Karaali (canlandırma yönetmeni), Türkan Derya (yönetmen), Nadir Öperli (yapımcı-sinema yazarı) ve Nesrin Cavadzadeden (oyuncu) oluşuyor. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasında her dört dalda en iyi film seçilen esere 7 bin 500 TL ödül veriliyor. Yine finale kalan her film için 500 liralık gösterim bedeli ödenmesi de sadece Altın Kozaya ait bir uygulama. Eser sahibi öğrenciler her yıl olduğu gibi festivalde konuk edilerek, yurtiçi ve yurtdışındaki sektör profesyonelleriyle bir araya gelecekler. Eserlerinin gösterimlerinin ardından çeşitli söyleşiler yapacak, etkinliklere katılacaklar.
     Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmasında finale kalan eserlere, www.altinkozafestivali.org.tr adresinden ulaşılabilir.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 19. Altın Koza Film Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER