19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Atatürkün Gaziantepte nüfusa kayıtlı olduğu mahallede oluşturulan "Atatürk Anı Evi" hizmete açıldı


GAZİANTEP (A.A) - Mustafa Kemal Atatürkün Gaziantepte nüfusa kayıtlı olduğu mahallede oluşturulan "Atatürk Anı Evi" hizmete açıldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürkün Gaziantepte nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesinde bağışlanan bir ev belediye tarafından "Atatürk Anı Evi" olarak düzenlendi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, evin açılışı nedeniyle düzenlenen törende, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Müzeler Haftasında böyle bir mekanın açılmasının önemine dikkati çekti.
     Tarihin yaşatılması için böylesi mekanların önemli olduğunu belirten Özaslan, "Atatürkün adını taşıyan böylesi bir anı evine gerçekten hepimizin ihtiyacı vardı. Mustafa Kemal Atatürkün nüfus kaydının bu mahallede olduğunu düşünürsek burası daha da bir anlamlı hale geliyor. Bakanlık olarak Gaziantep ve çevresine bu tür etkinliklerde ve projelerde her türlü yardıma hazırız" dedi.
     Vali Erdal Ata da böylesi anlamlı bir günde yine Atatürkün Anı Evinin açılışının yapılmasının önemli bir duygu olduğunu dile getirdi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin tarihi dokunun korunması ve kültürel mirasın ayakta kalması adına güzel projeler gerçekleştirdiğini ve bugün de buna iş adamı Adil Konukoğlunun öncülük ettiğini aktaran Ata, "Tarihe sahip çıkmayan toplumların geleceği olmaz. Bu nedenle biz tarihimize sahip çıkıp, bu eserleri bizden sonraki nesillere aktarmamız gerekiyor. Belediyemiz bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Biz de valilik olarak destek vermeye her zaman hazırız" dedi.
    
     -Atatürkün nüfusu Gaziantepte -
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de 1933 yılında Gaziantepe gelip halk evinin balkonundan konuşma yapan Atatürkün nüfus kaydının Gaziantep Bey Mahallesinde olduğunu hatırlattı.
     Atatürkün nüfusta kayıtlı olduğu mahalledeki evi bulamadıklarını ancak mahallenin en güzel evinin Atatürk Anı Evi olmasına karar verdiklerini anlatan Güzelbey, evi Büyükşehir Belediyesine bağışlayan Adil Konukoğluna teşekkür etti.
     Törene AK Parti milletvekilleri Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
     Atatürk Anı Evinde Atatürkün kullandığı eşyalar ve silah arkadaşlarının resimleri bulunuyor.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER