19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Van, Muş, Bitlis ve Hakkaride törenle kutlandı -Hakkarideki törende Siyament Kılıça Devlet Övünç Madalyası teslim edildi


VAN (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Van, Muş, Bitlis ve Hakkaride törenlerle kutlandı.
     Hakkari Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk sunmayla başlayan programı, Hakkari Öğetmenevi önünde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
     Şiirlerin okunması ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez ile Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya tarafından verildi.
     Yaklaşık 3 yıl önce vatani görevini yaptığı İskenderunda araçla intikal halindeyken terör örgütü mensuplarının saldırısında yaralanan ve burada üstün cesaret örneği gösteren Deniz Muhafız Er Siyament Kılıça Devlet Övünç Madalyası teslim edildi.
     Kutlamalar, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekilmesi ile sona erdi.
     Törene İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüden, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, kurum amirleri, askeri erkan, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.
    
     -VAN-
    
     Van Valiliğindeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kutlamalar, İskele caddesinde Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, öğrenci, öğretmen ve kurum temsilcilerinin katıldığı yürüyüşle devam etti.
     Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı bandosunun seslendirdiği marşlar işliğinde yapılan, çevredeki vatandaşlarında alkışlarla destek verdiği yürüyüşün ardından İskele sahilindeki Yaşar Kemal Parkına geçen protokol üyeleri, burada okul ve kurumların açtığı stantları gezerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
     İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının narkotik, bomba arama ve arama kurtarma köpeklerinin gösterisini izleyen Vali Karaloğlu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini dağıttı.
     Kutlamala sonunda Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı bandosu, Van türkülerinin seslendirildiği mini bir konser verdi.
    
     -BİTLİS-
    
     Bitlis Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program, Gök Meydanında düzenlenen etkinliklerle devam etti.
     Programda konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bir ülkenin yetiştirdiği genç nüfusu ile ancak geleceğe güvenle bakabileceğini belirterek, şunları söyledi:
     "Eğer bu ülkenin gençleri ruh ve maneviyata bağlı, sporu, okumayı, yazmayı, memleketinin değerlerini içselleştirmeyi hal ve hareket olarak sergilemeyi becerebiliyorsa, o ülke geleceğe ümitle bakıyor demektir. Bir taraftan bakanlık yatırımları, diğer taraftan ise yerel kaynak olan İl Özel İdaresi katkılarıyla gençlerimizi her bakımdan geliştirmek istiyoruz. Bir taraftan gelişim ve ruhi değişimi sağlarken, aynı zamanda onlarda kafa ve beden değişini sağlayıp, ülkemizin yarınlarını ve geleceğini sağlamaya çalışıyoruz."
     Tören öğrencilerin sportif gösterileriyle son buldu.
    
     -MUŞ-
    
     Muşta Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan etkinlik, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali Kartalın yaptığı konuşmayla devam etti.
     Hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği etkinlikte, sporcular karate, tekvando ve güreşteki hünerlerini sergiledi.
     Vali Ali Çınar ve Belediye Başkanı Necmettin Dede ise etkinlikler çerçevesinde kurulan masa tenisinde gösteri maçı yaptı.
     Etkinlikte, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Baro Başkanı Zahit Söylemez, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER