19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraşta törenler düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraşta törenlerle kutlandı.
     Gaziantepte Demokrasi Meydanındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     Törende, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim, atletizm ve badminton yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, çeşitli spor dallarında eğitim alan öğrenciler de performanslarını sahneledi.
     Törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Kahraman Güneş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve diğer protokol üyeleriyle öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     -Şanlıurfa Valisi Güvenç masa tenisi oynadı-
    
     Şanlıurfada kutlamalarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Şehitlik Anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.
     Kutlamalar kapsamında Topçu Meydanında halk oyunları, jimnastik ve spor gösterileri sunuldu.
     Programa katılan Vali Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba gençlerle bir süre sohbet etti. Güvenç ve Fakıbaba kısa süre masa tenisi ve badminton oynadı, topaç çevirdi.
     Güvenç, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayısın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olduğunu belirti.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Samsunda ilk adımını attığı Kurtuluş mücadelesinin 94üncü yılını büyük bir gururla kutladıklarını ifade eden Güvenç, şunları söyledi:
     "Hiç şüphe yok ki bugün dünden daha güçlüyüz, daha inançlıyız, daha gururluyuz. Ulu önder Atatürk, Samsuna çıktığında sadece bu millete inancı ve umutları vardı. Bugün gücümüz var, kudretimiz var, büyük bir ülkenin vatandaşlarıyız. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bu büyük ülkeyi düşmandan kurtarıp bize armağan ettikleri için. Barış rüzgarlarıyla bu ülke daha da büyüyecek ve dünyanın en iddialı ülkelerinden birisi olacaktır."
    
     -Kahramanmaraş-
    
     Kahramanmaraşta Atatürk Anıtındaki törenin ardından Batıpark Spor Salonunda kutlamalar yapıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, yaptığı konuşmada, adını tarihe altın harflerle yazdırmış Mustafa Kemal Atatürkü ve kurtuluş mücadelesinin başlangıcının 94. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.
     19 Mayısın Türk milletinin dirilişinin, ayağa kalkışının ilk adımı, esarete ve teslimiyete hayır dediği gün olduğunu ifade eden Kabakçı, "Binlerce yıllık Türk tarihinde bir çok önemli dönüm noktaları olmuştur fakat Mustafa Kemalin Samsuna çıkışı bu dönüm noktaları içerisinde belki de en önemlisidir. Bu tarihte milletimiz tüm onur ve asaletiyle kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olunmayacağını tüm dünyaya haykırmıştır" dedi.
     Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, tekvando, judo ve güreş takımları gösteri sundu. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakçı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, resmi kurum müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Halil Fidan - İzzet Mazı / Ömer Fansa
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER